DGH’den 7. Kolordu Komutanlığı’na eylem

DGH Amed’de Ergani-Çermik arasında bulunan 7. Kolordu Komutanlığı'na bağlı askeri mühimmat bölüğüne eylem yaptığını duyurdu.

Devrimci Gençlik Hareketi açıklamasında 15 Ekim günü yapılan eylemde askeri mühimmatların bulunduğu depoda büyük bir patlama yaşandığını ve mühimmat deposunun bulunduğu binanın büyük oranda imha edildiğini vurguladı. Patlamanın Amed merkezden duyulduğuna da vurgu yapan DGH açıklamasının devamında şöyle denildi:

“Amed özel savaş valisinin bu eylemi görmezden gelmesinin nedeni yaşanan kayıpların gizlenmesinden ve kamuoyunu yanıltma çabasından başka bir şey değildir. Valilik yapılan eylemi ‘bir yangın olarak’ lanse etmiş, yangının da askeri alanın dışında çıktığını söylemektedir. Ancak kamuoyu şunu çok iyi bilmelidir ki TC özel savaş güruhları ve onların yandaş medyası gerçekleri ve yaşanan kayıpları gizlemektedir. Eylemin yapıldığı düşman alanındaki mühimmat depoları büyük bir gürültüyle patlamış, patlamanın sesi Amed merkezden de duyulmuştur. Eylemde ölen ve yaralanan asker sayısı tespit edilememiştir. Ancak alana onlarca ambulans ve itfaiye ekibi gelmiş yaralı ve ölü askerleri hastanelere kaldırmıştır. Halkımız ve fedai gençliğimiz kesinlikle düşmanın özel savaş medyasına inanmamalı ve itimat etmemelidir. DGH-DGKH olarak yaptığımız ve yapacağımız tüm eylemleri en yalın haliyle siz değerli kamuoyuna aktarmaya devam edeceğiz.”

‘ÖNDER APO BİZİM YAŞAM GEREKÇEMİZDİR’

Eylemi Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi kırmaya dönük yaptıklarını açıklayan DGH devamla şunlar belirtildi;

“AKP-MHP faşist diktatörlüğü tarafından Önderliğimiz esir tutulmakta, Önderliğimizin sağlığı ve güvenliğine ilişkin hiçbir haber alamamaktayız. Önder Apo bizim yaşam gerekçemizdir. Onun tek bir kılına zarar gelmesi durumunda Faşist TC’ye dünyayı dar ederiz. Önderliğimiz fiziki özgürlüğüne kavuşana dek yapacağımız her eylem fedai tarzda olacaktır. Söz konusu Önderliğimiz olduğunda da her türlü eylem meşrudur fakat yetersizdir. Dolayısıyla eylemlerimizi gün geçtikçe çoğaltarak ve daha etkili eylemler gerçekleştirerek devam ettireceğiz. Ta ki faşist TC güruhu pes edinceye kadar. Ta ki Önderliğimiz fiziki özgürlüğüne kavuşana kadar. Bu doğrultuda eylemi başarıyla gerçekleştiren yoldaşlarımızı devrim sıcaklığı ile kutluyor başarılarının devamını diliyoruz. Eylemi gerçekleştiren Şehit Avesta Karker Fedai Timimiz fedai bir tarzda düşmanın üzerine gitmiş ve başarılı bir şekilde eylemlerini gerçekleştirip çalışma alanlarına dönmüşlerdir. Eylem sonrası bölükteki mühimmat deposunun büyük bir kısmı imha olmuştur. Eylemde ölen ve yaralanan asker sayısı tespit edilememiştir. Ancak alana onlarca ambulans ve itfaiye ekibi gelmiş yaralı ve ölü askerleri hastanelere kaldırmıştır. Bundan sonra bu ve buna benzer eylemlerimiz artarak devam edecektir.”