DGH ve DGK-H 'Kızıl İntikam' hamlesi başlattı

Devrimci Gençlik Hareketi(DGH) ve Devrimci Genç Kadın Hareketi(DGK-H), Türk devletinin Kürdistan'daki varlığının intikam gerekçesi olduğunu belirterek, "Kızıl İntikam" hamlesi başlattıklarını duyurdu.

DGH ve DGK-H, yazılı bir açıklama ile Türk devletinin Kürdistan'daki işgalci varlığının karşı hesap sorma ve intikam alma gerekçesi olduğunu belirtti.

Açıklamada "Büyük bir soykırım ve işgalin altında olan Kürdistan halkının intikam gücü Devrimci Gençlik Hareketi olarak faşist işgalci TC devletinin halkımız ve ülkemiz üzerinde yürüttüğü imha soykırım ve saldırı politilkalarına karşı ‘KIZIL İNTİKAM’ hamlesini başlattığımızı dost ve düşman herkese ilan ediyoruz" denildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki benzersiz tecrit ve işkenceye, halk üzerindeki "her türlü alçakça" yöntemlere, şehitlere ve şehitliklere yönelik saldırılara, Kürdistan'daki işgalci varlığa, gerilla üzerindeki imha saldırılarına, sistematik taciz ve tecavüze, ajanlaştırma ve asimilasyon dikkat çeken gençlik hareketleri, bunlara verilecek en büyük cevabın "Kızıl İntikam" hamlesine katılmak ve "düşmandan hesap sormak" olduğunu belirtti.

'İŞGALİ VARLIK HESAP SORMA VE İNTİKAM ALMA GEREKÇESİDİR'

Açıklamada devamla şunlar ifade edildi: "Düşmanın ülkemiz Kürdistan’daki varlığı hesap sorma ve intikam alma gerekçemizdir. Hiç bir ahlakı olmayan bu sömürgeci faşist düşmana haddini bildirmenin zamanıdır. Bütün insanlık için büyük bir tehlike olan bu düşmanın Kürdistan’daki her türlü varlığı ‘KIZIL İNTİKAM’ hamlemizin hedefindedir. Halk düşmanı olan TC sömürgeciliğinin varlığı ortadan kaldırılmadıkça Kürdistan gençliği olarak bizlere yaşamak haramdır. Kürt ve Kürdistan’a dair hiç bir şekilde yaşam hakkı tanımayan faşist düşmana bizler de yaşam hakkı tanımayacağız."

"(...) Bütün Kürdistan gençliği ve Türkiye gençliğ bilsinki bu zülme karşı sesiz kalmak, eylem yaymamak, zamana yaymak, başkalarından beklenti içerisine girmek sadece ve sadece düşmanın soykırım politikalarına yarayacaktır. Zülmün olduğu yerde isyan ve intikam kaçınılmazdır. Zülmün ve baskının olduğu her yerde her türlü eylem de meşrudur ve haklıdır."

'KIZIL İNTİKAM SÜRECİ'

"Faşist soykırımcı düzene polis olan, bekçilik eden, işbirliği yapan" herkes ve kurumun hedeflerinde olacağını belirten gençlik örgütleri, "Herkes bilmeliki bu bir ‘KIZIL İNTİKAM’ sürecidir. Bu kararlılık, iddia ve inançla bütün Kürdistan gençliğini cesur, yiğit, gözü kara her türlü eylem ve ‘KIZIL İNTİKAM’ hamlesini güçlendirmeye çağırıyoruz" dedi.

SÜRESİZ DİRENİŞ ÇAĞRISI

Açıklama şu ifadelerle son buldu:

"Halkımızın öz iradesini açığa çıkarmak ve uygulamak için 2015’te YDG-H öncülüğünde geliştirilen Öz Yönetim şehitlerine bağlı olarak bize bıraktıkları direniş mirasının bayrağını başarıya taşıyacağımızı, özgür Önderlik, özgür ülke ile taçlandıracağımızı, bu sömürgeci düşmanı Kürdistan’dan çıkartacağımızın sözünü veriyoruz. Önderliğimizi ve ülkemizi özgürleştirmeyene kadar Kürdistan gençliğini süresiz direnişe çağırıyoruz."