Direniş mevzilerine karşı bu kez kepçeler devrede

Kullandığı her türlü kirli savaş yöntemlerine rağmen gerillanın direnişini kıramayan Türk ordusu, bu kez kepçelere başvurdu. İşgalci ordunun kepçelerle Girê Werxelê'deki direniş mevzi ve tünellerini yıkmaya çalıştığı anlar görüntülere yansıdı.

14 Nisan 2022’den bu yana Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın üstlenme bölgeleri olan Medya Savunma Alanları’nda bulunan Zap, Metîna ve Avaşîn’e dönük bu yana aralıksız biçimde işgal saldırıları sürdüren Türk devleti, HPG ve YJA Star gerillalarının direnişini kırmak için her türlü savaş yöntemine başvuruyor.

İşgalci ordu son dört ayda yasaklı kimyasal silahlar, zehirli gazlar, termobarik bombalar, taktik nükleer bomba ve insanlığın değerlerini yok sayarak üzerine patlayıcı bağladıkları köpekleri kullanmasına rağmen gerilla direnişini kıramadı.

KEPÇELER BİR AYDIR WERXELÊ’Yİ YIKMAYA ÇALIŞIYOR

Türk ordusu bu kez kepçe ve kırıcı kepçelerle gerillaların direniş alanlarında bulunan mevzi ve tünelleri yıkarak kendi açısından başarı elde etmek istiyor. Savaş ve çatışmaların şiddetli yaşandığı bölgelerinden biri olan Avaşîn’de bulunan Werxelê Direniş Alanı’ndaki Girê Werxelê’nin üstündeki kepçe ve kırıcı kepçelerin hummalı çalışmaları kameralarla kaydedildi.

9 Ağustos 2022 günü çekilen görüntülerde, kepçe ve diğer ağır iş makineleri uçuruma bakan tünel ve mevzileri yıkmaya çalışıyor. Yaklaşık bir aydır bölgede bulunan kepçelerin hummalı çalışmasına rağmen bölgede bulunan mevzi ve tünelleri yıkmayı başaramadıkları öğrenildi.  Bölgedeki kaynaklar, birçok kez gerillanın hedefi olan kepçelerin Türkiye sınırı üzerinden Girê Werxelê’ye getirildiğini aktardı.

Türk devletinin kepçe ve ağır iş makinelerini Avaşîn’e getirmesiyle paralel olarak KDP’nin de Zap’ın batısında bulunan Girê Hakkarî ve Girê Amediyê Direniş Alanları arasına kepçelerle Türk ordusuna yol yapmaya çalıştığına dair görüntülerle kaydedilmişti.

ANF’nin önceki gün yayınladığı ve 27 Ağustos 2022’de kaydedilen görüntüler, KDP güçlerinin 2 büyük kepçe, 2 buldozer ve 5 araçla direniş alanının içlerine doğru yol açmaya çalıştığı gözler önüne serilmişti.