'Doğu Kürdistan bu yıl Newroz'u eşsiz bir coşkuyla kutlamalı'

Özgürlükten yana tüm halkların Newroz'unu kutlayan KODAR Üyesi Ferhad Pawe, Doğu Kürdistan'daki halkını Amed Newroz ruhu ve Mazlum Doğan’ın direniş ruhuyla kutlamalara katılmaya çağırdı.

Doğu Kürdistan Demokrasi ve Özgürlük Kongresi (Kongreya Demokrasî û Azadiyê ya Rojhilatê Kurdistanê-KODAR) üyesi Ferhad Pawe, başta Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın, özgürlük savaşçılarının, Kürt halkının ve tüm dünya özgürlükçü halklarının Newroz bayramını kutlayarak, Doğu Kürdistan'daki Kürt halkının İran rejiminin Newrozu anlamsızlaştırma politikasına karşı alanlara çıkması gerektiğini ve Newroz’u büyük bir ihtişamla kutlaması gerektiğini vurguladı.

KODAR üyesi Pawe'nin mesajının detayları şöyle:

  "Sabah rüzgarının vaadiyle yeni çiçekler açtı ve filizlendi

Ağaçların dalında sevgi dolu bülbül, çiçeklerin sevincini anlatır

Gençliğin umudu ve sıcacık govendi gerçekleşti

Arkadaşlar, bugün Kürtlerin günü bahardır, Newroz bayramıdır

Kalbimin derinliklerinden bayramınızı kutluyorum.

Baharın başlangıcında ve Newroz bayramında, özgürlük ve hürriyet yolundaki tüm şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyorum. Başta mücadele, direniş ve dirilişin önderi Rêber Apo olmak üzere tüm özgürlük savaşçılarının, şehit ailelerinin, Kürt halkının ve tüm dünya özgürlük tutkunu halklarının direniş bayramı Newroz'u kutluyorum.

Newroz elbette kadim bir bayramdır, kökleri eski ve değerli Zagros kültürüne kadar uzanır ve içinde pek çok tecrübe barındırır; işgal, boyun eğdirme, baskı ve her türlü zulmü ortadan kaldırmak için  mücadele eden, direnen, isyan eden, dirilten yönüyle değerli anlama sahiptir. Kürt halkı tarih boyunca işgalcilere, baskıya karşı özgür ve eşit bir dünyanın kurulmasına için mücadele etmiştir. Bu güne kadar da daha büyük bir güçle devam ediyor. Elbette bu yılki Newroz'un önemi ve değeri daha fazladır. Kaynağını da pek çok konudan alıyor, bunlardan biri de bugün Kürt halkının ve özgürlük hareketinin özgürlük ve hürriyete her zamankinden daha yakın olması ve aynı zamanda halkımıza ve özgürlük hareketine yönelik tehdit ve tehlikelerin artmış ve giderek daha tehlikeli olmuştur.

Elbette bu yıl Newroz'un daha fazla anlamı ve önemi var. Bildiğimiz gibi, İslam Cumhuriyeti'nin yozlaşmış rejimi ve Türkiye'nin faşist rejimi de dahil olmak üzere Kürdistan'ın işgalci devletleri, hem yurt çinde hem de yurt dışında birçok sorun ve krizle karşı karşıya kaldı. Aynı zamanda işgalci Türk rejimi, Kürdistan'ın özgürlüğü için mücadele eden gerillalara ve halkımıza  her şekilde saldırıyor.

İran devleti de bu yıl Newroz'u sistematik olarak gerçek doğasından ve anlamından uzaklaştırmak ve daha onurlu ve daha coşkulu bir şekilde kutlanmasını engellemek istiyor gibi görünüyor. Bunun için Doğu Kürdistan başta olmak üzere Kürdistan'ın dört parçasında ve yurt dışındaki halkımızın bu yıl Newroz'u eşsiz bir coşkuyla kutlaması ve tüm toplumsal kesimlerin kutlamalara katılması gerekmektedir.

Barış ve özgürlük çağrısının tüm dünyanın kulaklarına ulaşması için, aynı zamanda işgalcilere ve tüm dünyaya  Kürt halkının uykuda olmadığını ve uyanık olduğunu ve elinden geldiğince özgürlük ve hürriyeti elde etmek için her türlü direniş yöntemiyle fetih, inkar ve yıkıma karşı direnir ve mücadele eder.

Bu nedenle başta Doğu Kürdistan olmak üzere tüm halkımızı Amed Newroz ruhuyla ve Mazlum Doğan direnişiyle Newroz kutlamalarına katılmaya, mücadele ve direnişin sesini güçlendirerek yükseltmeye, bir an önce halkımız ve ülkemiz üzerindeki işgal ve yıkımın son bulması için amaç ve hedeflerimize ulaşmaya çağırıyorum. Onun için son olarak tekrar Newroz bayramı vesilesiyle hepinizin direnişin ve serhildanın bayramı olan Newrozunu kutluyor,  "Bijî Newroz, bijî berxwedan ve bijî Rêber Apo" diyorum.