‘Düşman gerilla karşısında yenilgiye uğradı’

Türk devletinin Medya Savunma Alanları'na yönelik saldırılarına ilişkin konuşan YJA Star gerillası Kajîn Brûsk, “Düşmanın kimyasal ve yasak silah kullanması, gerilla karşısında yenildiğini gösteriyor” dedi.

YJA Star gerillası Kajîn Brusk, Türk devletinin Avaşîn, Metîna ve Zap alanlarına yönelik saldırılarını ve saldırılara karşı gelişen gerilla direnişini ANF’ye değerlendirdi. 


Düşmanın Kürt halkını ve gerillayı yok etmek için bütün imkanlarını seferber ettiğini söyleyen gerilla Kajîn Brusk, “Özellikle bu yıl Medya Savunma Alanlarında ve geçtiğimiz yıllarda Efrîn ile Serêkaniyê’de düşman kimyasal silah kullanmaya devam etti. Tüm savaşlarda kimyasal madde kullanmak yasaktır. Bir gerilla timine karşı yüzlerce patlayıcı, kimyasal ve yasak silah kullanılıyor. Fakat gerillanın mücadelesi ve fedakarlığı düşmanın saldırılarını boşa çıkarıyor.

ABD ve Avrupa devletleri başta olmak üzere uluslararası güçler kimyasal silah kullanımına karşı suskun kalıyor. Halepçe'de kimyasal kullanıldı, 5 bin Kürt öldürüldü. Türk devletinin kullandığı kimyasal silahların insan bedenini ve doğayı nasıl etkilediği bilinmiyor. Gerilla direnişini aşamayan düşman artık ne yapacağını şaşırmış durumda. Artık sonlarının geldiğini onlar da biliyor. Türk devleti gerilla karşısında yenilgiye uğradığı için kimyasal silaha başvuruyor.  Fakat düşman şunu iyi bilsin ki ne gerillayı ne de PKK’yi yok edebilirler. Biz bu dağlarda her zaman var olmaya devam edeceğiz” dedi.

TÜRK DEVLETİ KÜRT HALKININ İRADESİNDEN KORKUYOR

Medya Savunma Alanlarında devam eden savaşa da değinen gerilla Kajîn, şunları ekledi: “Zap, Avaşîn ve Medya Savunma Alanlarında çok büyük bir savaş yürütülüyor. Düşman bir taraftan gerillaya kimyasal silahlarla saldırıyor, bir taraftan da halka saldırıyor, zulmediyor. Bakur’da binlerce kişi Türk devletinin kimyasal silah kullanımına karşı ayaklandı. Kürtlerin iradesinden ve gücünden korkan Türk devleti baskıyla halkı sindirmek istiyor. Saldırılara karşı halk ve gerilla birlikte mücadele etmelidir. YJA Star gerillası olarak direnişçi halkımızı buradan selamlıyoruz. Topraklarımızı ve halkımızı sonuna kadar koruyacağımızdan kimsenin bir şüphesi olmasın.”