Edremit koruculara peşkeş çekiliyor

Van’ın tarihi ve turistik ilçesi olan Edremit’in tüm imkanları korucubaşı Şaban Kahraman’ın ailesine peşkeş çekiliyor. Kahraman’ın Edremit Belediyesi’nden aldıkları akıl alır gibi değil.

Van’ın tarihi ve doğal güzellikleriyle tanınan ilçesi Edremit, son zamanlarda adeta AKP ve MHP’lilerin rant merkezi haline geldi. 2019 seçimlerinde HDP’li adayların yüzde 70 oy ile kazanmasına rağmen AKP’li gaspçı İsmail Say’a teslim edilen Edremit belediyesini daha önce de kayyum Atıf Çiçekli yönetiyordu. Atıf Çiçekli; İsmail Say ile yaptığı devir teslim töreninde “Edremitlilere yaptıysak yaranamadık, seçimlerde bize nankörlük ettiler, bunlara iyilik yaramaz” diyerek tepkisini açık açık dile getirmişti.

KORUCU KAHRAMAN AİLESİ BELEDİYEYİ TALAN EDİYOR

Ancak önceki gaspçı Çiçekli’nin olduğu gibi şimdiki gaspçı İsmail Say’ın da değişmeyen bir ortağı var: 90’larda Şimşekler adını verdiği korucu çetesiyle Van’da terör estiren Korucubaşı Şaban Kahraman’ın ailesi ve yakınları! Son beş yıldır Edremit Belediyesi’ni ele geçiren korucu çetesi neredeyse belediyenin tüm imkanlarını talan ediyor.

BELEDİYEYE AİT DÜKKANLAR KORUCULARA SATILDI

HDP’li belediye döneminde ilçe merkezinde yapılan 6 dükkan, geçen dönem kayyum olan Atıf Çiçekli tarafından korucu Kahraman ailesinden Memduh Kahraman’a satıldı. Bu dükkanların hangi amaçla ve hangi fiyatlarla satıldığı bilinmiyor.

AYŞEGÜL KAHRAMAN SAHİLDE 4 KATLI BİNA YAPIYOR

Kahraman ailesiyle iyi ilişkileri olan Atıf Çiçekli’nin yardımcısı ise yine aynı aileden Ayşegül Kahraman olmuştu. Kısa sürede servetine servet katan Ayşegül Kahraman, şu anda sahilde 4 blok bina yapıyor. Binaların yapımı sürüyor. Kayyum Çiçekli’nin ardından Ayşegül Kahraman, bazı belediye müdürlerinin rant kavgasında şikayet üzerine İsmail Say tarafından görevinden alındı.

ESKİ BELEDİYE BİNASI DA BU AİLEYE SATILDI

Mülkü belediyeye ait olan eski belediye binası da yine Kahraman ailesine satıldı. Kahraman ailesi de binayı AKP’lilere kiraladı. Eski belediye binası, şu an A 101 isimli bir market olarak kullanılıyor. 

KIZ KALESİ’NİN İŞLETMESİ DE KORUCULARA TESLİM

Memduh Kahraman ve Ayşegül Kahraman’a en büyük kıyağı ise önce AKP’li İsmail Say geçti. Önceki kayyum tarafından tarihi Kız Kalesi’ne yapılan kafe yerinin işletmesi, gaspçı İsmail Say tarafından Memduh ve Ayşegül Kahraman’a verildi. İkili de kafenin hissesini 20 kişiye pay ederek önemli oranda gelir elde etti.