Emekçileri fişleyen müdür yolsuzluktan görevden alındı

Van Valiliği bünyesinde faaliyet yürüten Van Yatırım İzleme Komisyonu'nda 20 milyon TL’lik ihale vurgunları gerçekleşti. Bir mühendisin başvurusu üzerine Yatırım İzleme Komisyonu Başkanlığı'nda müdürlük yapan Mehmet Yılmaz hakkında soruşturma başlatıldı.

Van’da geçtiğimiz Ağustos ayında Valilik bünyesinde faaliyet yürüten Van Yatırım İzleme Komisyonu Başkanlığında (YİKOB) müdürlük yapan Mehmet Yılmaz, görevden alınarak yerine kayyum atandı. Yılmaz’ın görevden alınma nedenine ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı. Valiliğin sadece görevden almakla kapatmak istediği yolsuzlukların arkasındaki gücün aralarında korucularında olduğu bir çete olduğu ortaya çıktı.

 Aralarında 90’larda Kara Şimşek olarak bilinen korucu grubunun üyelerinden olan Memduh Kahraman ve Ayhan Kahraman’ın da olduğu şebeke İran sınırındaki güvenliği arttırmak adına yapılan kamera ihalesine katıldı.

Davetiye usulü ile yapılan ihale, korucuların olduğu belirtilen yandaş firmaya verildi. Yapılan bu ihalelerin ardından YİKOB Müdürü Mehmet Yılmaz servetine servet kattı. Yılmaz, mal varlığını eşi Sena Yılmaz adına yaptı.

Mollakasım’da araziler, Edremit’te 7 milyon TL’lik villa, Van ve Ankara’da ise ev ve arabalar alındı. Bu servete sahip Yılmaz'ın aldığı maaş ise brüt 15 bin TL. Emniyet lojmanlarının projelendirme işi bile Yılmaz'ın eşi Sena Yılmaz’a verildi.

Tüm bunlar bir mühendisin Van Cumhuriyet Savcılığına yaptığı suç duyurusu ile ortaya çıktı. Van Valiliği, Yılmaz'ı sessiz sedasız görevinden aldı. Görevden alınan YİKOB Müdürü Mehmet Yılmaz'ın sosyal medyada paylaştığı “Devletimiz emin ellerde”, “Reis seninleyiz” gibi paylaşımlar ise ayrıca dikkat çekiyor.

YÜZLERCE KİŞİ ONUN FİŞLEMESİYLE İHRAÇ EDİLDİ

Çevre Şehircilik Bakanlığında kadrolu memur olan ancak sürekli kendini derin ve istihbarat ile ilişkili biri olarak gösteren Yılmaz, 5 yıldır YİKOB’ta görev yapıyordu. Yılmaz, 15 Temmuz’dan sonra birçok emekçiyi  ‘örgütle iltisaklı’ diyerek yaptığı fişleme ile işlerine son verilmesini sağladı.

Cumhuriyet Savcılığının soruşturma başlatmasına rağmen Mali Suçları Araştırma Komisyonu’nun herhangi bir inceleme başlatmaması ise ayrıca dikkat çekiyor.

ATIF ÇİÇEKLİ İLE ORTAK

Mehmet Yılmaz’ın 7 milyonluk bir villası var. Ayrıca Mollakasım köyünde birkaç parsel arazi satın aldı.  Villayı aldığı kişi olan korucu Memduh Kahraman, Ayhan Kahraman’ın amcasının oğlu. Yılmaz aynı zamanda eski Edremit Kayyumu Atıf Çiçekli ile ortak.