EMEP'ten Şenyaşarlar'ın direnişini sahiplenme çağrısı

EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Şenyaşar Ailesi'ni ziyaret ederek, tüm halkları Şenyaşarlar'ın davasını sahiplenmeye çağırdı.

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının katliamında eşini ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Adalet Nöbeti 229. gününde devam ediyor. Aile, hafta sonu olmasına rağmen adliye binası önüne gelerek nöbet eylemini sürdürdü. "Şenyaşar ailesi adalet köşesi" olarak adlandırılan alanda direnişi sürdüren aileye destek ziyaretleri devam ediyor. Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz’in de yer aldığı bir heyet, aileyi ziyaret etti.

 Heyete, adalet mücadeleleriyle ilgili aktarımda bulunan Ferit Şenyaşar, Dersim’de ambulans hazır olmadığı gerekçesiyle Sağlık Bakanlığı’nın hastane başhekimini açığa aldığını hatırlatarak, “Saldırı sonrası bindiğimiz ambulansların camları kırıldı, tekerlekleri kurşunlandı. Ambulanslar kullanılamaz hale geldi. Sayın Sağlık Bakanı bunları biliyor, yapanlar hakkında neden bir işlem başlatılmıyor” dedi.
EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, "Bölgede bir adalet çığlığı yükseliyor. Gülistan Doku’nun ailesini ziyaret ettik, ablasının boynunda adalet kolyesi var. Şenyaşar Ailesi'ni ziyaret ettik. Urfa'ya gelip aileyi görmeden, adalet çığlığına ses vermeden ayrılmak olmaz" diye belirtti.
Akdeniz, “3 buçuk yıldır dosya açılmadı. Herkese, emekçilere başta sesleniyorum; annenin gözyaşları kurumadan dosya adil bir şekilde sonlanmalı. Herkes dayanışma içinde olmalı. Çok vahşi bir cinayettir. Bir intikam cinayeti. Bu cezasız kalırsa vahşi cinayetlerin önü açılır, çete hukuk güç kazanır. Bölgede çıkar mafya grupları, halkı cezalandırmak istedikleri, partiye oy verdirmek için bu şiddeti kullanır. Bu dava sadece Şenyaşar Ailesi'nin davası değil. Evrensel hukuk için herkesin sahiplenmesi gereken bir dava" diye konuştu.

'ADALET PANELİ DÜZENLEYECEĞİZ'

Şenyaşar Ailesi özelinde adalet talebi olan her kesimin davet edileceği Urfa’da “Adalet Paneli” düzenleyeceklerini belirten Akdeniz, “Paneli emek-demokrasi güçleri ile birlikte yapacağız. Adalet talebi olan her kesimden insanlar adalet çığlıklarını dillendirecek. Adaleti birlikte getireceğiz. Bu sesi bütün dünyaya yayacağız”   dedi.
Urfa'daki 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Suruç Katliamı Davası'nın 21. duruşmasına değinen Akdeniz, “Suruç Katliamı davasında bir kişiye ceza verilerek katliamın üstü kapatılmak isteniyor. Aynısını Şenyaşar Ailesi'nin dosyasında da görmek mümkün. Çağrımız, hızlı bir şekilde dosyanın açılması. Aile yalnız olmadı ve olmayacak. Kendilerini uzun süren direnişlerinden kaynaklı kutluyorum. Önümüzde kış var, anne yaşlı, bu insanlık dışı. Daha fazla eziyet çekmeden bu süreci hızlandıralım" şeklinde konuştu.

 'ÇOCUKLARIMI GÖZLERİMİN ÖNÜNDE ÖLDÜRDÜLER'

Anne Emine Şenyaşar ise "Evde oturamıyorum. Çocuklarımı hastanede gözlerimin önünde öldürdüler. Hastayım. Adalet bir an önce gelsin” diye konuştu.