Emine Şenyaşar bir kez daha ifade verdi

Direnişteki Emine Şenyaşar, 15'inci kez ifadeye çağrıldı.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018'de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar'ın Urfa'daki adliye önündeki Adalet Nöbeti, 400 gündür sürüyor. Anne Emine Şenyaşar, "Hakaret" soruşturması nedeniyle sabah saatlerinde Suruç İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne avukatıyla giderek bir kez daha ifade verdi. Anne Şenyaşar'a adliye önündeki bir nöbette AKP'li İbrahim Halil Yıldız'a "hakaret" ettiği için soruşturma açıldığı öğrenildi. İfade sonrası adliye önüne gelen Emine Şenyaşar ve Ferit Şenyar'ın nöbeti devam ediyor.
Hakkında açılan 15'inci soruşturmaya ilişkin konuşan Emine Şenyaşar, adaletin olmadığını ve kendilerine zulüm yapıldığını söyledi. Anne Şenyaşar, "Oğlum Fadıl'ı bırakın. Ben burada oruçlu halimle nöbet tutup, adalet talep ediyorum. Artık yeter, Fadıl'ımı bırakın" dedi

Şenyaşar, "Çocuklarım ne yaptı? Kendi dükkanlarındaydı. Niye öldürdüler? İfademde bana niye burada oturuyorsun, dediler. Ferit'i, beni dövdüler. Nezarethaneye götürdüler. Oğlum bırakılmayana kadar, ölürsem bile buradan kalkmayacağım" ifadelerini kullandı.

 Ferit Şenyaşar ise "Ortada üstünlerin hukuku var. Burada hastane içinde 3 insanı katledenler mağdur oluyor. Adalet arayan anne sanık olarak ifadeye çağrıldı. Bunu da yetkililere söylüyoruz. Bütün yetkililer 'elimizde bir şey yok, bize ne talimat geliyorsa, onu uyguluyoruz' diyerek bizden kaçıyorlar" diye belirtti.