Emine Şenyaşar ifade verdi

Emine Şenyaşar, Türk İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya "hakaret" ettiği gerekçesiyle ifade verdi.

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve 2 oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar'ın Urfa Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti 186’ncı gününde devam ediyor. Sabah erken saatlerinde adliye binası önüne gelen aile, “Sadece adalet istiyoruz” yazılı dövizlerle nöbeti başlattı. 

Nöbet eyleminin 86'ncı gününde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'a hakaret ettiği iddiası ile hakkında Urfa 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldığını öğrenen Emine Şenyaşar, aynı konuşmasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “hakaret” ettiği gerekçesiyle Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadeye çağrıldı. Oğlu Ferit Şenyaşar ile birlikte adliyeye giren Emine Şenyaşar’a dosya avukatları Gökhan Dayık eşlik etti. Emine Şenyaşar ifadesinde Süleyman Soylu’ya hakaret etmediğini belirtti. Aile ifadenin ardından nöbet eylemini sürdürdü.

Avukat Gökhan Dayık da şunları söyledi: 

“Birkaç gün önce AKP’li İbrahim Halil Yıldız’a ‘hakaret’ ettiği iddiası ile hakkında dava açılmıştı. Bugün de ifadeye çağrıldı. İfadesinde müvekkilim iddiaların gerçek olmadığını belirtti. Bu süregelen soruşturma, gözaltılar ailenin mücadelesini yıkmaya yönelik, bu aşikar. Biz ailenin avukatları olarak yanında durmaya, dosyanın takipçisi olamaya devam edeceğiz. Vicdan sahibi herkes bu süreçte aileyi yalnız bırakmamalı. Seslerine ses olmalı. Ailenin tek talebi herkesin talebi olan adalet.”

Aile sanal medya hesabından ise Emine Şenyaşar'a açılan "Hakaret" davasına tepki göstererek “AKP milletvekili şikayetçi olunca jet hızı ile dava açılıyor. Adalet arayan anneye 4 yıl hapis isteniyor. Milletvekili Yıldız ve ailesi hastane güvenlik kamerası önünde 3 insanı katletmiş 3.5 yıl süre geçiyor. Ortada dava yok" dedi.