Erçiş'te halk toplantısı

DTK ve DBP heyeti, Van’daki temaslarına Erciş’te devam etti. DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, AKP/MHP iktidarının Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik ağırlaştırılmış tecritle birlikte Kürt halkına topyekün bir savaş başlattığını söyledi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) başlattığı Demokratik Mücadele Programı kapsamında, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz’in bulunduğu heyet, Van'ın Erciş ilçesinde sürdürdü. sürüyor. Heyet, HDP Erciş İlçe Binası'nda halkla bir araya geldi. Aydeniz, AKP hükümetinin Kürt halkının tüm kurumlarına değerlerine topyekun bir saldırı başlattığını söyledi.

AKP/MHP hükümetinin tüm saldırılara rağmen Kürt halkının büyük bir direniş gösterdiğini dile getiren Aydeniz, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın Rojava'da yaşama geçirilen sisteminin dünyadaki tüm halklara örnek olduğunu dile getirdi. Rojava’da oluşan sistemin tüm dünyaya halklarına örnek olması ile birlikte egemen güçlerin saldırısına uğradığını ifade eden Aydeniz, “Bundan dolayı Kürt halkına karşı yoğun bir saldırı gerçekleşiyor. Rojava’dan başlayan saldırılar bu gün Güney Kürdistan’da devam ediyor.  Hemen her gün Kürt halkına yapılan saldırılar giderek arttı. AKP-MHP hükümeti, Kürt halkının belediyelerine kayyum ataması, kurumlarını kapatması, siyasetçileri tutuklaması bir siyasi darbedir. Bu siyasi darbe hemen hemen her gün devam etmektedir” dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra heyet, esnaf ziyareti gerçekleştird.