Erdîşliler: Başarana kadar çalışacağız

Kürt halkının mücadelesi karşısında hiçbir faşist iktidarın ayakta kalamayacağını belirten Erdîşliler, 14 Mayıs seçimlerinde Yeşil Sol Parti başarana kadar çalışacaklarını, kentte oyları katlayacaklarını söyledi.

Erdîş (Erciş), 200 bin nüfusuyla Wan’ın ikinci büyük ilçesi. 120 bine yakın seçmen sayısının olduğu Erdîş’te genel ve yerel seçimler döneminde HDP, oyların yüzde 70’in üzerinde oy aldı. 14 Mayıs seçimlerinde Yeşil Sol Parti ile seçimlere girecek olan Kürt halkı, Türkiye ve Kurdistan’da büyük heyecan yarattı. Halkın büyük desteğiyle seçimlere hazırlanan Yeşil ve Sol Parti, Erdîş’te oyların yüzde 90’na talip.  

YAŞAR KUCAŞ: OYUMUZU KATLAYACAĞIZ

“Yeni partimiz Erdîş, Zîlan ve Kürt halkına hayırlı olsun” diyen Yaşar Kuçaş, Yeşil Sol Parti’nin Erdîş halkını fazlasıyla heyecanlandırdığını söyledi. HDP’nin 6 milyon oyununun Yeşil Sol Parti ile ikiye-üçe katlayacağını söyleyen Kuçaş, “Artık iktidar ve bloğunun yerle bir olduğunu görüyoruz. Halk bu iktidardan çok şikayetçidir. Ekonomi, hukuk ve adalet konusunda bittiğinin işaretlerini her yerde alabiliyoruz. Yeşil Sol Parti, belki bu sene iktidar olmayacak ama en güçlü muhalefet olacağına eminiz. Bundan hemfikiriz. Çünkü partimiz daima halkın yanında, halkla beraber. İktidar bugüne kadar sadece insanlara hayal sattı, din sattı. Bundan dolayı halk çok rahatsız ve bunlara inanmıyor. Ne yapsalar da halk bunlara inanmayacak ve bundan sonra bunları öyle bir tokat atacak ki, artık Kürt halkının mücadelesi karşısında  böyle bir hata yapamayacaklar.  Çünkü büyük hata yaptılar. Kürt halkı mücadelesi karşısında kimse duramaz. Bu faşist blok bundan sonra böyle hataya kalkışamayacak. Gördüler ki karşılarında hakikat var. Hakikati hiç kimse yenemez, al aşağı edemez. Hakikat her zaman yükseldi, yükselecektir. Bundan eminiz. Partimiz bu seçimde iktidar olmazsa gelecek seçime iktidara oynayacaktır” dedi.

MEHMET POLAT: HERKESİN UMUDU YEŞİL SOL PARTİ’DE

Mehmet Polat ise, 14 Mayıs seçimlerinde Yeşil Sol Parti’nin Erdîş’te yüzde 70’in üzerinde oy alacağını ifade ederek, şöyle konuştu: Yeşil Sol Parti’yle cumhurbaşkanını değiştireceğiz. Çünkü halk bunların ne olduğunu çok iyi biliyor. Enflasyon çok yüksek, bir soğan bile alamıyor kimse. Halk çarşıda bir poşet eşya bile alamıyor. Herkesin umudu Yeşil Sol Parti’de, herkesin gözü partide ve kazanacağız. Biz gece gündüz halkın içinde dolaşıyoruz, çalışıyoruz.  Kalkıp dünya bankasının verdiği paraları kendileri veriyormuş gibi propaganda yapıyorlar. Biz bunu insanlara anlatıyoruz.”

MÜYESSER İŞLEYEN: BU SEÇİMİ KADINLARLA KAZANACAĞIZ

Erdîş Yeşil Sol Parti Eşbaşkanı Müyesser İşleyen ise, kentte seçim çalışmalarının çok başarılı ve yoğun geçtiğini söyledi. Özellikle halkla iç içe olduklarını, mahallelerde ve evlerde buluştuklarını dile getiren İşleyen, “Mahalle mahalle, sokak sokak , cadde cadde dolaşıp çalışıyoruz. Gelmeyenleri de gidip ikna etmeye çalışıyoruz. İnanıyoruz, bu defa başaracağız. Bu başarı hepimizin başarısı olacak. Özellikle kadınlar çok iyi çalışma yürütüyor. Tüm çalışmalarımızı kadınlarla beraber yapıyoruz. Biz bu seçimi kadınlarla kazanacağız. AKP iktidarının bu seçimde belini kıracağız. Biz Kürt kadınları olarak kazanacağız. Kadınlarımız çok güzel çalışıyor. Ya olacak ya da olacak” dedi.

XANIM DİNÇ: BAŞARANA KADAR ÇALIŞACAĞIZ

“Başarana kadar çalışacağız” diyen Xanım Dinç de, “Köy köy, sokak sokak, ev ev dolaşacağız. Biz çalışacağız. Üzerimizdeki bu zulmü kaldıracağız. Bizim partimiz kazanacak, AKP kaybedecek. Yıllardır çocuklarımız üzerinde, şehitlerimiz üzerinde, tutsaklarımızın üzerinde çok büyük zulüm var. Biz bu zulmü kaldıracağız” şeklinde konuştu.

ŞİRİN KAHRAMAN: HALKIN TEPKİSİ SANDIĞA YANSIYACAKTIR

Erdîş (Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İlçe Eşbaşkanı Şirin Karaman, Kürt halkının yıllardır Kürt partilerinin kapatılmasına yabancı olmadığını söyleyerek şöyle devam etti: “Yeşil Sol Parti, hemen hemen bütün mahallelerde yaptığı örgütlemelerle kontrolleri sağlamış ve tanıtım çalışmaları  yapmıştır. Yeşil Sol Parti, halk tarafından tanınmış ve beklenen ilgiyi görmüştür. Bu anlamda başaracağımıza inanıyoruz. 20 yıllık bir siyasal iktidarın ülkede getirdiği durum ortada, herkes tarafından biliniyor. Özellikle toplumda soygun ve talan düzeni devam ediyor. Halkın alım gücünün düşmesi, ekonomik olarak halkta ciddi bir refleks geliştirdi, tepki oluşturdu.  Bugün halkın geçim sıkıntısı, alım ve satımda ciddi bir gerileme var. Buna ciddi bir tepki var. Bu tepki sandığa yansıyacaktır.”