Esas ceng İmralı'da

Bu kızılca kıyameti durduracak olan, bu toprakta akan kana "dur" diyecek esas güç ne Amerika ne Rusya’ydı. Esas ceng, esas savaşçı İmralı’daydı. En büyük savaş hep orada yürütüldü.

Küçücük bir ada. Esas cengin yürütüldüğü meydanda en büyük yiğidin bulunduğu yer. Esas savaş hep orada, dört duvarın arkasında birkaç metrekarelik bir yerde yürütüldü. Ne zaman yıkılacak gibi oldular ne zaman düştülerse o zaman uzanacak tek el gibi baktılar İmralı’ya ve hala da böyle bakıyorlar. Savaşın en büyüğü ne Heftanin’de ne Rojava’da ne de Kuzey’de yürütülüyordu. Ne KDP’nin kirli odalarında ne Soylu’nun ahlaksız binalarında ne de düşmanla işbirşliği yapan Kürtlerin evlerinde. Bu kızılca kıyameti durduracak olan, bu toprakta akan kana "dur" diyecek esas güç ne Amerika’ydı ne Rusya’ydı ne de beyin ve yürek gücünden yoksun olan diğer faşist öğelerin masasıydı.

Esas ceng, esas savaşçı İmralı’daydı, esas çözümü yaratacak olan güç İmralı’daydı. En büyük savaş hep orada yürütüldü ve hep orada yürütülüyor. İtiraf etseniz de etmeseniz de kabul görseniz de görmeseniz de bu çığlığı duysanız da duymasanız da bu işi çözecek tek bir kişi var oda; Kürdistanlıların Halk Önderi Öcalan. En son ki Pirpula savaşında gerilla Zana ve Mizgin’in kahramanlıkları, cihazdaki sözleri hala aklımda. Savaşı yürüten komutanın gözleri hala beynimde.

EN ÇOK ONURLU BİR YAŞAMI HAYAL EDERSİNİZ

İşgalciler bu topraklara ayak basmasın diye yemeden, içmeden, soluklanmadan savaşan gerillayı, yaşamını özgürlük uğrunda adayan gencecik gözlerin enerjisini, büyük bir nefretle dağlara saldıranları, kendini satan kalleş Kürtlerin öncülük etmelerini, köylülerin köylerine dönmelerine izin vermeyen ama kendini bu halkın güvenliğinden sorumlu tutan KDP asayişlerini, işgalcileri seyreden Irak hükümetinin sınır muhafızlarını, işgale karşı yürüyen Güney halkını, bu durumun böyle olduğunu bilse acaba ne der dediğim Kürt halkının İmralı’da tutulan Önderini, yüreği avucunda savaşan PKK militanlarını, her şeyi ama her şeyi düşünüyor ve beynime nakşediyordum.

Böylesi bir anda en çok onurlu bir çözümü, şerefli bir yaşamı hayal edersiniz. Ve bunun yolunun tek bir yerden geçtiğine siz de isteseniz de istemeseniz de ikna olursunuz ki tek çözüm İmralı’dadır. Umut, özgürlük, savaş İmralı’dadır. Savaşın başlangıç ve bitiş çizgisi İmralı’dadır. Çünkü orası onurlu savaşın, özgürlük savaşının en çetin yaşandığı meydan. Orası ilke ile ilkesizliğin, ahlakla ahlaksızlığın, vicdanla çıkarların çarpıştığı meydan. Orası yüzyıllık kirli tarihin aydınlanacağı yer. Orası Kürtlerin gencecik kadınlarına, erkeklerine, halkına yapılan zulmün hesap sorulduğu ve hesap istendiği yer.

Orası; herkesin uğradığı, tüm ölçüsüzlüğün, ilkesizliğin dayatıldığı, tüm kirliliğin bulaştırılmak istendiği yer. İlkelerin, ölçülerin en sağlam korunduğu dört duvar görünümlü tüm evren İmralı. Esas cengin başlatıldığı yer. Orası Heftanin, Rojava, dağlar değil… Orası Dört parça Kürdistan ülkesinin birleştiği, tüm Ortadoğu halklarının buluştuğu yer. Orası Öcalan ve havarilerin esas cengi yürüttükleri meydan.