GÜNDEM 21 NİSAN 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kürt’ün Kürt’e karşı savaşının Türk devletinin projesi olduğuna dikkat çeken Karayılan, KDP’den Kürt karşıtı işbirliğine son vermesini istedi, Kürt halkına da “Savaşın Kürt-Kürt savaşına dönüşmesine izin vermeyin, önünü alın” çağrısında bulundu. 

- Amed’in Bismil ilçesinde polis karakolunun yıkımı sırasında ortaya çıkan insan kemikleri üzerine yıkım çalışmaları durduruldu, kemiklerin bulunduğu bölgeye hızlı bir biçimde beton örtüldü. Bulunan kemikler ise Belediye Park Bahçeler Müdürlüğüne teslim edildi.

- Êzidî teolog ve tarihçi Osman Çelik: “Sincar bölgesinin adı geçmişi eskiye dayanıyor ve Araplar da bundan etkilenerek ‘Singar’ demeye başladılar. Sümerce ve Hurice’de ‘Sin’ ay anlamına gelirken, Sincar ise ‘ay tepesi’ demek.” 1. BÖLÜM

- Gazeteciler ve parlamenterler, Rusya ile NATO korumasındaki Ukrayna ile savaşında “arabuluculuk” rolü verilen Türk devletinin eşzamanlı olarak Kürt halkına yönelik saldırganlığına tepki gösterdi. 

-J&J Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Azad Zal, Kürt yayınevlerinin ekonomik krizden etkilendiğini ve kitap basımlarını neredeyse durduracak seviyeye geldiğini söyledi.

- İHD Çocuk Hakları Komisyonu Üyesi Cansu Yumuşak, savaş devam ederken, sivil alan işgali yüzünden çocuklar katledilip sorumluları cezasızlıkla aklanırken, gerçek bir ‘çocuk bayramı’ndan söz edilemeyeceğini söyledi.