GÜNDEM 23 NİSAN 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Halk Savunma Merkezi (HSM) Karargah Komutanlığı tüm gerillalara gönderdiği mesajda, bir “varlık ve özgürlük” savaşı verildiğini belirterek, “Düşmanı yendiğimiz takdirde düşman sadece Zap'ta yenilmeyecek aynı zamanda Ankara’da da yenilgiye uğrayacak” dedi.

- Ermeni Taburu Komutanlarından Nubar Melkonyan, “Karabağ’daki saldırı Kürtler için nasıl tehditse bugün de Zap’a saldırı Ermeni diasporası için tehdittir. Onun için zaferle direnen gerillayla bir olalım” dedi.

-- Türk devleti 60 civarı silahlı asker ve 10 ton yük taşıyabilen Chinook tipi helikopterler için 2011’de anlaşma imzaladı, ancak maliyeti fazla olduğu için alımı sürekli ertelendi. 2015’te Harekete karşı başlatılan yeni savaş konseptiyle satışı için düğmeye basıldı.

- Kobanê şehit aileleri, Türk devletinin ve KDP işbirliğiyle Medya Savunma Alanları ve Kuzey-Doğu Suriye’ye saldırılarına yönelik tepkilerini dile getirdi. 

- Barış Anneleri İnisiyatifi üyesi Mevlüde Atsız, Türk devletinin Güney Kürdistan işgaline destek veren Barzani ailesini kınadı; “Barzanileri Kürt olarak görmüyoruz. Onların Kürtlükleri tartışmalıdır. Çünkü Kürt, Kürt’ün katliamına izin vermemelidir” dedi.

-80'lerden bu yana Özgürlük Hareketinin yanında yer alan Mihemed Elî, “Direnişçi halkın duruşuyla KDP ve Türk devletini durduracağız” diyerek, Kürt halkı için zafer zamanının geldiğini vurguladı.

- Özgürlük Nöbeti’ni devralan Rennes grubu işgale, tecride karşı gerillanın mücadelesini selamlayarak, Kürt halkına alanlara çıkma çağrısında bulundu.

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın “Özgürlük Hareketi’nin temelidirler” dediği Êzidî toplumuna son yüzyılda zorla göçten, soykırımdan asimilasyona imha konseptleri dayatıldı. BÖLÜM-3

- 1915 Seyfo Soykırımının 107’nci yılında hayatını kaybedenleri anan Mezopotamya Özgürlük Partisi, Türk devletinin Kürt halkının onurlu iradesini temsil eden PKK’ye yönelik soykırımcı saldırısını kınadı, ona karşı direnen gerillayı selamladı.