GÜNDEM 26 MART 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- KDP’nin Metîna ve Heftanîn’e büyük konvoylarla takviyeler yaptığını aktaran gazeteci Doğan Amed, “Gerilla, KDP’nin Türk devletine nefes aldıracak bu çabasını görüyor ve son kerteye kadar aktif bir çatışmaya girmemek için olağan üstü bir çaba sarf ediyor” dedi.

-- HSM, “Gerillacılıkta ısrarın, saldırı ruhunun ve başaran tarzın adı olan Egîd yoldaşın çizgisi bize her daim örnek olacaktır. Her şehadet halkasını büyük bir intikam ve başarı gerekçesine dönüştürerek zafer gerillacılığını bir hakikat haline getireceğiz” dedi.

- Ezilen halkların bayramı olan Newroz'un bu yıl da büyük bir coşku ile kutlandığını söyleyen HPG Merkez Karargah Komutanlarından Haki Armanc, "Rêber Apo Newroz'un gerçek anlamını ortaya çıkardı" dedi.

- Rojava Enternasyonalist Konferansı Hazırlık Komitesi Üyesi Şoreş Ronahî, Kürdistan devriminin büyütülerek dünyaya yayılması kararının çıktığı bu konferansın, 50 yıl önce enternasyonal ruhla başlatılan mücadeleyi zirveye ulaştıracağını belirtti.

- Amed’in Bismil ilçesinde 5 yaşındaki iki kardeşe gözaltı ve parmak izi alma işlemi uygulanırken; sadece Amed merkezde Newroz günü 74 çocuk gözaltına alındı, hukuksuzca soruşturma yürütüldü, çocuklardan kan örneği alındı.

- PKK hareketi bir Newroz partisidir ve Kürt halkının özgürlük yürüyüşünün yegane öncüsüdür. Açıktır ki bu çağ Kürt halkının çağı olacaktır. Bundan itibaren hiçbir güç Kürt halkının mücadelesinin önüne engel olamaz.

-16 yaşındaki H.D’ye cinsel saldırı suçundan tutuklanan ancak kısa sürede tahliye edilen korucu Faik Dural’ın dosyası “sarkıntılık” kapsamında değerlendirildi. Korucu’nun amcası AKP’li Tahir Dural, dosyaya direkt müdahale ederek dosyanın suç vasfının değişmesini sağladı.

- Kürdistan’da ormanları yakan, yok eden AKP-MHP iktidarı, Erciş’te diktiği birkaç fidanın bulunduğu alana “Recep Tayyip Erdoğan Kent Ormanı” adı verdi.