Geçik: Sahurda kuru ekmek yiyoruz

Peş peşe gelen zamların kararttığı hayatlardan biri olan 20 yaşındaki Dahibe Geçik, gelinen noktayı, “Sahurda kuru ekmek yiyoruz” diye özetleyerek yardım istedi.

İktidarın peş peşe yaptığı zamlar cep yakmaya devam ediyor. Her gün gıda fiyatlarının yükseldiği bir ortamda halk, fahiş faturaların yanı sıra karnını nasıl doyuracağı derdine düştü.

Bunlardan biri olan Dahibe Geçik, gelinen noktayı “Sahurda kuru ekmek yiyoruz” diye özetledi.

İki küçük çocuğu olan ve yardım çağrısında bulunan Geçik, ANF’ye konuştu.

‘ÇOCUKLARIMA BEZ VE SÜT ALAMIYORUM’

Batman Merkez Petrolkent mahallesinde oturan 20 yaşındaki Geçik , eşinin sara hastası olduğunu ve iki küçük çocuğuyla birlikte çok dar duruma düştüklerini söyledi.

Biri 3 yaşında, diğeri 6 aylık iki çocuğu olduğunu ve onlara bakamaz hale geldiğini belirten Geçik, zam yağmuru nedeniyle artık bez ve süt de alamadığını kaydetti.

Evinde kahvaltılık dahi olmadığını belirten Geçik, “Allah inandırsın, sahura kalkıyoruz, bir parça kuru ekmek yiyip Ramazan’ı geçiriyoruz” diye konuştu.

‘EŞİM SARA NÖBETLERİ NEDENİYLE ÇALIŞAMAZ HALE GELDİ’

Eşinin sara nöbetleri nedeniyle çalışamaz hale geldiğini anlatan Geçik, şöyle konuştu: “Eşimin hastalığı geçim derdinden dolayı iyice azdı. Maddi durumumuz olmadığı ve elinden de bir şey gelmediği için sinirlendikçe nöbet geçiriyor, yere düşüp bayılıyor, taş kesilip bilincini kaybediyor. Daha önce askerlik yaptığı Bolu’da nöbetler nedeniyle İzzet Baysal Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde yattı. Geldikten sonra inşaat işçisi olarak çalışıyordu ama aldığı ücret karşısında giderek eriyordu ve geçinemiyorduk zaten. İnşaatlarda çok ağır yük taşıdığı için omuzunda sakatlıklar oluştu. O yüzden işi bırakıp kağıt toplamaya başladı. Ama sara nöbetleri nedeniyle çalışamaz hale geldi. Başında da giderek şişen bir bezesi var. Nohut tanesi gibiydi, şimdi çok büyümüş. Para olmadığı için hastaneye de gidemiyoruz. Gerçekten çok zor durumdayız.”

YARDIM ÇAĞRISI

Geçen ay 2 bin 750 TL elektrik faturası geldiğine dikkat çeken Geçik, zar zor borç alarak ödemek zorunda kaldığına işaret etti.

Bu ay 500 TL kira parası geldiğini ama gıda dahi alacak parası olmadığı için ödeyemediğini söyledi. Artık kira ve faturalardan ziyade çocuklarının karnını nasıl doyurabileceğini kara kara düşündüğünü ifade eden Geçik, yardım talebinde bulundu.

Kimsenin böyle bir duruma düşmesini istemediğini vurgulayan Geçik, “Erzak yardımı yapabilecek birileri varsa yardım etsin. Çok kötü durumdayız. Aileme ve akrabalarıma para soramıyorum bile, onların durumu da aynı. Ben de böyle bir duruma düşmek istemezdim ama artık başka çarem kalmadı” dedi.