'Gençler saldırılara karşı gerilla saflarına katılmalı'

İran devletinin Rojhilatlı gençlere yönelik özel savaş politikalarına dikkat çeken YRK gerillası Rêwar Melikşahî, "Kürdistan'da sürdürülen savaşın gerçeğini anlamak için halkımızın da düşmanlarına karşı dikkatli olması gerekiyor" diye konuştu. 

İran devletinin Îlam ve Kirmaşan başta olmak üzere tüm Kürdistan'da en üst düzeyde özel bir savaş yürüttüğüne işaret eden Melikşahî, " Îlam halkı, Kürtlüğü ve birlik olmaları ile tanınır. Ancak İran o kadar çok özel savaş politikaları uyguluyor ki kapitalist modernite sistemi her geçen gün toplumda daha fazla yer ediniyor. Îlam ve genel olarak Kürdistan halkının tarihi, kültürel ve toplumsal bilincine sahip olması ve değerlerini koruması gerekmektedir" dedi. 

Kürdistan Kurtuluş Birlikleri (YRK) gerillası Rêwar Melikşahî, İran devletinin Kürt gençlerine ve Özgürlük Hareketi'ne yönelik politikalarını ANF'ye değerlendirdi. 

Îlam Kelhorîlerinden olan Rêwar Melikşahî, İran devletinin özel savaş politikalarına karşı Rojhilat gençlerinin dikkatli olması gerektiğini belirtti. 
Dört parça Kürdistan'da devam eden işgal saldırılarına değinen Rêwar Melikşahî, "Kürdistan her taraftan işgal edilmiş. Hem işgalciler hem de kapitalist modernite sistemi tüm güçleriyle Kürdistan'a ve Kürt halkına karşı saldırılarını sürdürüyor. Biz de Kürdistan Özgürlük gerillaları olarak bu saldırılara karşılık veriyoruz ve Kürdistan işgalini genişletmelerine izin vermiyoruz. Devrimci halk savaşı stratejisi temelinde halkımız kendi kendini yönetecek ve işgale karşı duracaktır. Halkımızın da Kürdistan'ın özgürlüğünü istediğini biliyoruz ve bunun için çok mücadele etmemiz gerekiyor. İşgalci devletler İran, Suriye, Türkiye, Irak ve onlara yardım eden tüm ülkelerin amacı, Kürdistan diye bir şey bırakmamaktır. Halkımız düşmanın ne yapmak istediğini anlamalı. İşgalciler topraklarımızın tüm zenginliklerini aldılar, halkımızı yoksulluk ve sefalet içinde bıraktılar. Kürdistan'ın dört parçasında da her gün ormanlarımızı yakıyorlar, insanlarımızı katlediyorlar. Bugün burada bu işgalci güçlere karşı savaşıyoruz ve her zaman savaşacağız. İşgalci güçlerin amaçlarına ulaşmasına asla izin vermeyeceğiz. Ancak Kürdistan'da sürdürülen savaşın gerçeğini anlamak için halkımızın da düşmanlarına karşı dikkatli olması gerekiyor" diye konuştu. 

BU SAVAŞ KÜRT HALKININ KADERİNİ DEĞİŞTİRDİ

Zap, Avaşîn ve Metîna'da devam eden gerilla direnişine de dikkat çeken Rêwar Melikşahî, Kürdistan dağlarında ölüm kalım savaşı verildiğini ifade etti. Türk devletine karşı tarihi bir direnişin sergilendiğini sözlerine ekleyen Rêwar Melikşahî, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "Bu tarihi süreçte Rojhilat Kürdistanı gençleri olarak bizlerin bu direnişe sahip çıkmamız gerekiyor. Bu savaş başta Kürdistan halkı olmak üzere tüm Ortadoğu halklarının kaderini değiştirdi ve değiştirmeye devam ediyor. Bu gelişmeleri yaratan da Önder Apo'nun ideolojisi ve felsefesidir. 
Kapitalist modernite sisteminin bu felsefenin dünyaya yayılmaması için her türlü yol ve yönteme başvurduğunu görüyoruz. Bu yüzden Önder Apo'ya mutlak tecrit uyguluyorlar. Özgürlük hareketine ve kalbi özgürlük için atan insanlara vahşice saldırılarda bulunurlar. Kürt halkı ve özellikle Îlam toplumu bu işgale karşı ayaklanmalı ve mücadele etmelidir. Önder Apo'nun fiziki özgürlüğü ve Kürdistan'ın özgürlüğü için eylemler daha da büyütülmelidir."

KÜRDİSTAN'IN TÜM ZENGİNLİKLERİ İŞGALCİLERİN KONTROLÜNDE

Kürt halkının işgal saldırılarına karşı tutum alması gerektiğini vurgulayan Gerilla Rêwar Melikşahî, konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: "Bugün Kürdistan'ın yeraltı ve yerüstü tüm zenginlikleri işgalcilerin kontrolünde ama Kürt halkı aç ve gençleri çaresiz. Bu politika Kürdistan'ın her bölgesinde yürütülüyor ama İran özellikle bu konuda çalışıyor. İsyan etmemeleri için gençleri madde bağımlısı yapıp yok ediyorlar. İran, tarihimizi bilmemizi istemiyor, bizi gerçekliğimizden uzaklaştırmak istiyor. Îlam ve Kirmaşan başta olmak üzere tüm Kürdistan'da en üst düzeyde özel bir savaş yürütüyor. Îlam halkı, Kürtlüğü ve birlik olmaları ile tanınır. Ancak İran o kadar çok özel savaş politikaları uyguluyor ki kapitalist modernite sistemi her geçen gün toplumda daha fazla yer ediniyor. Îlam ve genel olarak Kürdistan halkının tarihi, kültürel ve toplumsal bilincine sahip olması ve değerlerini koruması gerekmektedir. Kürt, Beluci, Azeri, Fars ve diğer halklar işgale karşı durmalı. Özellikle de Kürdistan ve İran gençleri devam eden Cenga Azadiyê Hamlesine katılmalıdır."