Gerilla Çekdar: Egîd yoldaşın öncülüğünde direniş yükseliyor

15 Ağustos’a ilişkin konuşan Cenga Heftanin’de yer alan YJA Star gerillası Cudi Çekdar, “Cenga Heftanin’de, gerillalar Egîd yoldaşın öncülüğünde direnişi yükseltiyorlar” dedi.

Türk devletinin işgal saldırılarına Cenga Heftanin’de yer alan YJA Star gerillası Cudi Çekdar, mücadeleyi büyütecekleri mesajını verdi.

“15 Ağustos Diriliş Bayramı Önderliğimize, halkımıza ve Cenga Heftanin’de yer alan tüm arkadaşlara kutlu olsun. Cenga Heftanin’de direnişi yükselten yoldaşlar, 15 Ağustos tarihini yeniden yaratıyorlar. 15 Ağustos ruhuyla Egîd yoldaşın öncülüğünde direnişi yükseltiyorlar. Faşist saldırılar tüm Kürt halkına karşı yürütülüyor. Belki bugün bu faşizm, Heftanin’dedir ama yarın bütün Güney Kürdistan topraklarını kapsayabilir. Düşman bu işgali adım adım gerçekleştirmeye çalışıyor. Kürt halkı, Kürt gençliği bu faşizme karşı sesiz kalmamalı. Serhildan ve eylemler gerçekleştirmeliler. Heftanin direnişi büyük bir moral ve coşkuyla yükselmektedir. Halkımız da moral, heyecan ve inançla serhildanlara kalkmalılar” diyen Çekdar, Kürdistan topraklarına ve Kürt halkına tarihte birçok saldırı yapıldığını hatırlattı.

Ama Türk devletinin bu saldırıyı çok daha farklı teknikle yürüttüğünü, kontralar kullandığını da dile getiren Çekdar şöyle konuştu: “Bu kontralar da Kürt. Halkımız bu saldırılara karşı sessiz kalmamalıdır. Düşman, onca teknikle saldırmasına rağmen dönemin profesyonel gerillasından büyük darbe aldı. Yüzlerce Türk askerine karşı dört gerilla savaştı. Büyük bir direniş ve mücadeleyle tarihimiz boyunca düşman hep teknikle savaşıyor arkadaşlar yeni tarz ve taktikle düşmana büyük darbeler vurarak direnişi daha da yükseltiyor. Düşmanın onca kaybı olmasına rağmen kayıplarını saklıyor. Gerillanın başarısının sırrı, kaynağı yeniden doğuştur.

Heftanin, beki de Kürtlerin kaderini tayin edebilecek güçte bir rol oynuyor. Ama çoğu kişi ya bunun farkında değil ya da bunu görmezden geliyorlar. Bu iki çizginin savaşıdır. İki çizginin karşı karşıya gelmesinin savaşıdır. Bu savaş sadece Kürt ve Türklerin değil, insanlığın faşizme karşı savaşıdır. Herkesin Kürt halkının yanına yer alması gerekir. Heftanin’de esen Komutan Egîd’in ruhunun yanında yer alması gerekir. Kahramanlıklar böyle açığa çıktı, destan böyle yazılıyor.”

Türk devletinin ölen askerleri ve kontralarını basına yansıtmadığına da dikkat çeken Çekdar, gençliğe başta olmak üzere Kürt halkına sessiz kalmaması çağrısı da yaptı.

“Bu faşizme ‘dur’ demeli düşmanın Kürdistan topraklarına girmesine izin vermemeli ve gençlik özgürlük ruhuyla dağlara akın etmeli. Sur’un, Cizre’nin intikamı alınmalıdır” diyen Çekdar şöyle devam etti: “Kürdistan gençliği gelip Cenga Heftanin’de yerini almalı. Hepimiz bu toprağın çocuklarıyız ve bu kutsal topraklar için kanımızın son damlasına kadar savaşacağız. Esmerlerin, Nucanların ve Rüstemlerin, Zelallerin ruhunu yaşatalım. Büyük Komutan Egîd yoldaşın ruhuyla bu direnişi daha da yükseltelim.”