Gerilla eylemleri kesintisiz sürüyor: 8 işgalci cezalandırıldı

İşgalci Türk devleti, yüzlerce kez obüslerle, onlarca kez hava saldırısı ve kimyasal silah kullanmasına rağmen sonuç alamıyor. Gerillaların eylemleri ise kesintisiz sürüyor. Eylemlerde 8 işgalci cezalandırılırken, çok sayıda askeri araç imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, “Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın yürüttüğü kahramanca direniş devam etmektedir. Güçlerimiz hava savunma eylemlerinden saldırıya, ağır silah eylemlerinden göğüs göğüse çatışmaya kadar birçok taktiği iç içe uygulayarak 8 ve 9 Mayıs tarihlerinde sonuç alıcı eylemler gerçekleştirmiştir. Aciz içinde kalan işgalci Türk ordusu direniş alanları yüzlerce kez obüslerle, 41 kez savaş uçaklarıyla bombalamış ama sonuç alamamıştır. Bunun üzerine yine savaş suçu işleyip namertçe yöntemlere başvurmuş ve savaş mevzilerine karşı yoğun bir şekilde kimyasal silah kullanmıştır. Sömürgeci Türk devletinin bütün kirli savaş yöntemlerine rağmen güçlerimiz, işgalcilere ağır darbeler vurmaya devam etmektedir. Güçlerimizin gerçekleştirdiği bu eylemlerin sonucunda; 8 işgalci cezalandırılmış, 9 işgalci yaralanmıştır. Ayrıca 2 mobesse kamera sistemi, 1 fotokapan ve 1 hareket sensörü imha edilirken, 1 mevzi de darbelenmiştir” dedi.

Gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntıları şöyle:

“AVAŞÎN BÖLGESİNDE;

9 Mayıs günü saat 12:45’te Werxelê Direniş Alanı’nda bulunan savaş mevzilerine saldırmak isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından vurulmuştur. Sonuç alamayan işgalciler saat 13:30’da tekrar savaş mevzilerine saldırmıştır. Güçlerimizin ferdi silahlarla yaptığı müdahale sonucunda işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmışlardır. Aynı gün saat 14:40’ta patlayıcılarla savaş mevzilerine saldırmak isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından ağır silahlar ve suikast taktiğiyle vurulmuştur. Bu eylemlerin sonucunda 2 işgalci cezalandırılmış ve 5 işgalci yaralanmıştır.

9 Mayıs günü saat 16:50’de Werxelê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri çevresinde konumlanmak isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından hedeflenerek ağır silahlarla vurulmuştur. Güçlerimizin müdahalesi sonucu işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmışlardır. Aynı gün Werxelê Direniş Alanı’na işgalci TC ordusu tarafından yerleştirilen 1 mobesse kamera sistemi, 1 adet fotokapan ve 1 adet hareket sensörü YJA Star güçlerimiz tarafından imha edilmiştir.

Sonuçsuz kalan Türk ordusu 9 Mayıs günü Werxelê Direniş Alanı’nda bulunan savaş mevzilerine karşı kimyasal silahlar kullanmıştır.

ZAP BÖLGESİNDE;

9 Mayıs günü 09:30-14:00 saatleri arasında işgalci TC ordusu, Şehîd Şahîn Direniş Alanı’ndaki Şehîd Berxwedan savaş mevzilerini yoğun bir şekilde kimyasal silahlar ve patlayıcılarla bombaladıktan sonra ilerlemek istemiştir. Güçlerimizin ferdi silahlarla müdahalesi sonucu yoğun çatışmalar yaşanmış ve işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmıştır. Aynı gün saat 16:00’da alana işgalciler tarafından yerleştirilen 1 mobesse kamera sistemi güçlerimizce imha edilmiştir.

9 Mayıs günü sabah saatlerinde Şehîd Şahîn Direniş Alanı’nda bulunan savaş mevzilerine iki kez patlayıcılarla saldırmak isteyen işgalciler güçlerimiz tarafından ağır silahlarla hedeflenerek vurulmuştur. Güçlerimizin müdahalesi sonucunda işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmışlardır.

9 Mayıs günü saat 10:30’da Werxelê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri çevresindeki işgalciler, güçlerimiz tarafından ağır silahlarla vurulmuştur. Bu eylemin sonucunda cezalandırılan ve yaralanan işgalci sayısı tespit edilememiştir.

8 Mayıs günü saat 12:30’da Kurojahro Direniş Alanı’ndaki Girê Şehîd Harûn savaş mevzileri çevresindeki işgalciler, güçlerimiz tarafından suikast taktiğiyle hedeflenmiş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

9 Mayıs günü saat 17:40’ta Karker Direniş Alanı’ndaki Girê Şehîd Cûdî savaş mevzileri çevresinde bulunan işgalciler güçlerimiz tarafından suikast taktiğiyle hedeflenerek vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

9 Mayıs günü saat 12:30’da Kurojahro Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri çevresinde bulunan işgalciler, güçlerimiz tarafından ağır silahlarla hedeflenmiştir. Bu eylemin sonucunda işgalcilere ait 1 mevzi darbelenmiş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

9 Mayıs günü saat 16:30’da Kurojahro Direniş Alanı’ndaki işgalcilere yönelik Şehit Delal Hava Savunma Kuvvetlerimiz tarafından bir eylem gerçekleştirilmiştir. Hedeflenen işgalciler havadan tam isabetle vurulmuş, eylemin sonucunda 3 işgalci cezalandırılırken 4 işgalci yaralanmıştır.

HİÇ KİMSE DÜŞMANA HİZMET ETMEMELİDİR

İşgalci Türk devleti, ülkemiz Kürdistan'ın her yerini işgal edip tüm değerlerini sömürmeye çalışmaktadır. Şimdiki hedefi de Botan'ın Besta bölgesinde bulunan Mêrgûmar alanına askeri amaçla yol yapmak, işgal ve sömürüsünü daha da derinleştirmektir. Türk devleti bu amacını gerçekleştirebilmek için kimi kontra çevrelerini kullanmakta ve Mêrgûmar alanındaki ağaçları bunlara kestirmektedir. Hiç kimse Kürdistan'ı işgale, talana ve sömürüye yol açan düşman politikalarına hizmet etmemeli, Kürdistan coğrafyasını katletmekten vazgeçmelidir. Bu suçtan vazgeçmeyerek faaliyetlerini devam ettiren ve  düşmana hizmet eden kontralar güçlerimizin hedefi olacaktır.

SALDIRILAR DEVAM EDİYOR

İşgalci TC ordusunun Medya Savunma Alanları’na yönelik bombardımanları devam etmektedir. 7-10 Mayıs tarihleri arasında Avaşîn, Metîna ve Zap alanları savaş uçaklarıyla 41 kez bombalanmıştır.

Gerçekleştirilen saldırıların ayrıntıları şu şekildedir:

9 Mayıs günü Zap bölgesine bağlı Gundê Fila, Girê Amediye, Girê FM ve Girê Cûdî alanları 12 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır. Aynı gün Girê FM ve Girê Cûdî sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüslerle bombalanmıştır.

9 Mayıs günü 13:45-17:00 saatleri arasında Metîna bölgesine bağlı Girê Hakkarî 4 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır. Aynı gün gece saatlerinde alan sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüslerle bombalanmıştır.

10 Mayıs günü Avaşîn bölgesine bağlı Werxelê Direniş Alanı savaş uçaklarıyla 2 kez bombalanmıştır.

7, 8, 9 ve 10 Mayıs tarihlerinde Zap bölgesine bağlı Saca, Karker, Ava Zapê çevresi, Girê Şehîd Fedakar, Şikefta Birîndara ve Kurojahro Direniş Alanları savaş uçaklarıyla 23 kez bombalanmıştır. 8 Mayıs günü Çemço alanı sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüslerle bombalanmıştır.”