Gerilla Gabar: Önderlik özgür bir yaşam isteyen halkların sesi oldu

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum gününü kutlayan HPG gerillası Welat Gabar, “Önderliğimiz, özgür ve demokratik bir yaşam isteyen tüm halkların sesi oldu” diye konuştu.

HPG gerillası Welat Gabar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü vesilesiyle ANF’ye konuştu. Kürt Halk Önderi'nin 74. doğum gününü kutlayan gerilla Gabar, 2009 yılında Amara’da Türk devleti tarafından katledilen Mahsum Karaoğlan ve Mustafa Dağ’ı andı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğuşundan sonra Kurdistan’da devrimci mücadele ile yeni bir sayfa açıldığını vurgulayan Gabar, konuşmasının devamında şunları belirtti: “Öncesinde Kürtler içerisinde iç ihanet, baskı ve korku çok fazlaydı. Önderliğimizin çıkışıyla birlikte birçok yenilik yaşandı özellikle Kurdistan’da egemenlere karşı korkunun yerini büyük bir cesaret ve devrimci mücadele aldı.

Yurtsever halkımız ve Kürt gençleri ihanetçilere ve faşist saldırılara karşı büyük bir devrimci dalga ile Önderliğin öğretisiyle mücadeleyi güçlendirdiler. Önderliğimizin ideolojisiyle Mezopotamya halkları özgürlüğe ve aydınlığa doğru yol almış durumdalar. Bizler Kurdistan dağlarında inancımızla, önderliğe ve şehit yoldaşlarımıza olan bağlılığımızla elimizden ne geliyorsa onu yapacağız. 2023 yılının baharı kendisiyle büyük yenilikler getirecektir elbet. Kendi topraklarımızda halkımıza ve gençlerimize karşı bu kadar büyük katliamlar gerçekleştiren devleti topraklarımızdan atacağız.”

HİÇBİR GÜÇ BİZİ MÜCADELEMİZDEN VAZGEÇİREMEZ

Kurdistan dağlarında faşist AKP-MHP rejimine karşı verilen mücadelenin tüm hızıyla devam ettiğinin altını çizen gerilla Gabar, “Önderliğe olan inancımızla, Apocu ruhla zafere ulaşana kadar hiçbir güç bizi mücadelemizden vazgeçiremez. Faşist Türk ordusunu dağlarımızdan atacağız. Önderliğimizle Kurdistan’da ve dağlarımızda özgürce yaşayacağız. Bu inançta ve iddiadayız.

Önderliğimiz özgür ve demokratik yaşam isteyen tüm halkların sesi olmuş durumda. Bundan kaynaklı Önderlikle görüşmeleri engelliyorlar. Halk ve Önderlik arasındaki bağı yok etmeye çalışıyorlar. Bundan dolayı mutlak tecrit geliştirmişler Önder Apo’ya karşı. Ve bu tecrit Kurdistan’ın birçok yerine yayılmış durumda. Her yerde halkımıza ve zindandaki yoldaşlarımıza karşı saldırılar devam ediyor. Tüm bu yaşananlar Önderliğimize karşı kullanılan sistematik işkenceden bağımsız değil. Ancak ne yaparlarsa yapsınlar asla amaçlarına ulaşamayacaklar. Artık tüm zalimliklere karşı başkaldıran bir halk var, bir ordusu var. Tüm bunlar Önderlik ve şehit yoldaşlarımız sayesinde gelişti. Önderliğimizin ideolojisiyle halk olarak, gerilla olarak özgür yarınlara doğru ilerliyoruz. Çünkü hiçbir bedel boşuna verilmedi. Her şey büyük bir inanç uğruna verilen mücadeledir. Herkes bunu bilmelidir ki gerilla ne olursa olsun Önderliğimizin fiziki özgürlüğü ve halkımızın özgürlü için Kurdistan dağlarında Apocu ruhla mücadele etmeye devam edecektir” diye konuştu.