Gerillalar Garê'de Newroz'u kutladı

Gerillalar tarafından Garê'de düzenlenen Newroz kutlamasında, 50. Newroz yılını Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün gerçekleştiği yıl yapacaklarını söyledi.

Gerillanın bulunduğu her alanda coşkuyla kutlanan Newroz, Medya Savunma Alanları'na bağlı Garê alanında da HPG ve YJA Star gerillaları tarafından askeri tören ile kutlandı. Kutlamaya katılan HPG ve YJA Star komutanlarından Xelat Şemsê, Dîlan Hogir ile Şevger Himo, 50. Newroz yılını Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün gerçekleştiği yıl yapacaklarını söyledi.

Konuşmasına Kürt Halk Önderi ve zindan direnişçilerini selamlayarak başlayan YJA Star komutanlarından Xelat Şemsê, "50. Parti ve Newroz yılını başta Önder Apo olmak üzere zindanda direnen tüm yoldaşlara kutluyoruz" dedi.

'ÖNDERLİĞİN VE KÜRDİSTAN'IN ÖZGÜRLÜK YILI YAPACAĞIZ'

Şemsê, şehit annelerinin de Newroz'unu kutlayarak, şunları söyledi:
"Mazlum Doğan, Zekiye Alkan, Sema Yüce, Berivan ile Rahşanlar'ın şahsında tüm mücadele şehitlerini saygıyla anıyor, bayramlarını kutluyoruz. Kuşkusuz bu yürüyüşü aydınlatan Mazlum, Kemal ve Zekiyeler'in direniş hattı oldu. Newroz'a anlam katan bu arkadaşlarımızı minnet lie anıyoruz.

Kürt halkı Önder Apo'nun felsefesi ile örgütlenerek özgürlük paradigması etrafında yürüyüşünü gerçekleştiriyor. Önder Apo bu paradigmayla özgür kadın çizgisini yarattı. Bir kez daha diyoruz; yaşam olacaksa bu paradigma çerçevesinde olacaktır. Özgür, eşit bir yaşamı Önder Apo'nun felsefesiyle yaratacağız. Bu temelde 2022 yılını Önderliğin özgürlüğü, Kürdistan'ın özgürlüğü yılı haline getireceğimizi vurguluyoruz."

'2023 YILINDA ÖNDERLİK İLE KUTLAYACAĞIZ'

YJA Star komutanlarından Xelat Şemsê, konuşmasını sonunda şunları söyledi: "2022 yılını tüm ezilen kadınların özgürlük yılı yapalım. Sürecin bize yüklediği görevlerini yerine getirirsek bunu kesinlikle başaracağız. Dolayısıyla bizim için yılın tüm günleri Newroz, direniş, özgürlüğe inançla dolu geçecek. Kahraman şehitleri tekrar saygı ile anıyor, mücadeleyi yükselterek 2023 yılında Önderlik ile Newroz'u kutlama kararlılığımızı belirtiyoruz. Bunda ufak bir tereddütümüz yok, tüm arkadaşların görevini yeterince yerine getireceğine inanıyoruz ve Önder Aposuz asla, diyoruz."

'ZAMANIN DEHAK'I AKP-MHP'DİR'

HPG komutanlarından Şevger Himo da 2022 Newrozu'nu başta Kürt halk Önderi Abdullah Öcalan, şehitler ve direniş cephelerinde bulunan gerillalar için kutlayarak, "2023 yılında Önder APO ile Newroz'u kutlamanın sözünü veriyoruz. HPG gerillaları olarak işgali ortadan kaldırana kadar, halkımızı özgürleştirinceye kadar durmayacağımızı söylüyoruz. Mücadelemizi daha da geliştireceğiz. Önderliğin fiziki özgürlüğünü gerçekleştirme amacıyla 2022 Newrozu'nu büyük moral ile kutluyoruz" diye konuştu.

 Türk ordusunun gerilla alanlarına saldırısını hatırlatan komutan Şevger Himo, şöyle dedi:

"Ancak eşsiz direniş ile karşılaştı. Yaşanan direniş şehit Şoreş Beytüşşebap, Zendura, Mamreşo, Tepe Sor ile Werxele şahsında üst düzeye çıktı. Direniş aynı zamanda gerillanın hiçbir zaman bitirilemeyeceğinin mesajı oldu. Dehak'ın torunları AKP-MHP şahsında tutunmaya çalışıyor. Ancak Demirci Kawalar ise Garê dağında Newroz ateşini gürleştiriyor.

Kürdistan dağlarında hiçbir zaman sönmeyecek olan Newroz ateşi halklara umut, işgalcilerin ise sonu olacaktır. Newroz'u bir kez daha Önderlik şahsında tüm özgürlüğe bağlı olan herkes kutluyoruz. Kürdistan gerillası olarak hiçbir zaman durmayacağız, direniş ve mücadelemizi yükselteceğiz" diye konuştu.

'DİRENİŞ ATEŞİ DAĞLARDA YÜKSELİYOR'

YJA Star komutanlarından Dilan Hogir ise 50. Newroz Yürüyüşü yılını başta Kürt halk Önderi Abdullah Öcalan ile Mazlum Doğan şahsında tüm zindan direnişçilerine kutladı.

Newroz'u yurtsever Kürt halkına kutlayan Dilan Hogir, "Tüm özgürlük alanlarında Newroz ateşi yakıldı. Özgürlük ateşi özellikle özgür dağlarda gürleşti.

 Yürüttüğümüz mücadele Newroz'un devamı oluyor. Bu vesileyle Newroz'u özgürlüğe gönül veren herkes kutluyoruz" dedi.