Gerilla, operasyon gücünü vurdu: 10 asker öldürüldü

Gerilla güçleri, Esendere ve Xeregol’da operasyona çıkan Türk askerlerini vurdu. En az 10 asker öldürüldü. Operasyon ve çatışmalar devam ediyor.

Türk ordusunun Zap’ı hedefleyen Xeregol operasyonu devam ediyor. Gerilla güçleri bugün sabah 06.00 sularında operasyon gücüne yönelik bir eylem daha düzenledi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, gerilla güçleri daha önce araziye döşenen el yapımı patlayıcıları bir grup askerin geçişi esnasında patlattı. Eylemde ölen ve yaralanan askerlerin olduğu belirtildi.

ÇUKURCA’DAKİ KOORDİNE TEPESİNE EYLEM

Yine bugün sabah saatlerinde Hakkari’nin Çukurca ilçesine bağlı Koordine tepesi silsilesine bağlı şehit Bager mıntıkasında gerillalar Türk ordusuna eylem düzenledi. Eylemde 4 asker öldürüldü, çok sayıda asker yaralandı.

23 Ekim günü ise yine Xeregol bölgesinde daha önce döşenen el patlayıcılar patlatıldı. Bu eylemde de ölü ve yaralı askerlerin olduğu bildirildi. Türk kaynakları söz konusu eylemde bir üsteğmenin öldüğünü duyurmuştu.

ESENDERE’DE OPERASYON GÜCÜNE EYLEM

Diğer yandan, Türk ordusunun 23 Ekim günü Yüksekova’nın Esendere beldesi kırsalında başlattığı operasyon devam ediyor. Gerilla güçlerinin operasyon bölgesinde patlayıcı tuzaklarla eşzamanlı birkaç eylem düzenledikleri ve 5 askerin öldüğü bildirildi. Dün gerçekleşen bu eylemin ardından Türk askerleri köylere baskın düzenlemeye başladı.

Bölgedeki operasyon ve helikopter hareketliliği sürüyor.