Gerilladan işgalcilere şok eylemler: 11 Türk askeri öldürüldü

Gerillalar, Bitlis'te işgalci Türk ordusunda şok etkisi yaratan eylemler gerçekleştirdi. 11 Türk askerinin öldürüldüğü eylemde, 1 adet BKC, 1 Bora suikast silahı ve 1 adet M16 silahına el konuldu.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerillaların Bitlis'te gerçekleştirdiği eylemin ayrıntılarını açıkladı.

HPG açıklamasında, "Güçlerimiz 2 Mayıs günü Bitlis’in Satê köyü alanında işgalci TC ordusunun bir birliğini denetim altına almış ve uzun süre yapılan takip ardından saat 18.00’da bu birliği hedefleyen bir baskın eylemi düzenlemiştir. Güçlerimiz düşman birliği içine girmiş ve yakın mesafeden etkili vuruşlar gerçekleştirmiştir. Fetih tarzında yapılan ve düşmanda şok etkisi yaratan bu eylemde 7 düşman askeri öldürülürken cenazeler üzerinde bulunan 1 adet BKC (Biksi) silahı ile zinciri, 1 Adet Bora suikast silahı ile dürbünü, 1 adet M16 silahı, 1 adet gece dürbünü ve 1 adet gündüz dürbününe el koyulmuştur. Eylemi düzenleyen birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

İşgalci TC ordusu bir süredir Bitlis’in Şehit Mizgin alanında bulunan Garzan şehitliği arazisinde ağaç kesimleri yapmaktadır. İşgalciler bu ağaç kesen grubun güvenliğini sağlamak amacıyla Şehit Sorxwin Tepesi’ne gizli birlikler yerleştirmiştir. Güçlerimizce denetime alınan bu gizli birlik 3 Mayıs günü saat 17.20’de hedeflenmiştir. Yoğun ve etkili bir şekilde vurulan bu düşman birliğinde tespit edilebilen 4 asker öldürülmüştür. Eylemi düzenleyen birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır" denildi.