Gerillalar: Faşist rejim çağdaş Kawaların direnişiyle yıkılacak

Xakurkê’de yoğun kar yağışı altında 2022 yılının Newroz’unu büyük heyecan ve coşkuyla kutlayan gerillalar, “Çağdaş Kawaların verdiği direnişle AKP-MHP rejimi yıkılacaktır” mesajını verdi.

HPG ve YJA Star gerillaları Medya Savunma Alanları’na bağlı Xakurkê’de bölgesinde 2022 Newroz’unu büyük bir coşku ve heyecanla kutladı.

Yoğun kar yağışı altında gerçekleşen kutlama, askeri törenle başladı.

Günün anlamına ilişkin yapılan konuşmaların ardından gerillalar, Newroz ateşi etrafında halay çekti.

Başta Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan olmak üzere Kürt halkının 2022 Newroz’unu kutlayan gerillalar, “50. Newroz yılı Rêber Apo’nun fiziki özgürlük yılı olacak. Çağdaş Kawa Mazlum Doğan’ın yaktığı Newroz ateşi asla sönmeyecek ve her Newroz’da daha da gür çıkacak. Demirci Kawa’nın zalim Dehak’a karşı verdiği mücadelenin benzerini bugün Kürdistan özgürlük gerillaları veriyor” diye konuştular.

Kürt halkı gerillanın verdiği mücadele ve direniş etrafında kenetlemeye çağıran gerillalar, 2022 Newroz’una ilişkin devamla mesajı verdi: “Bugünün zalim Dehaq’ı, faşist AKP-MHP rejimidir. Demirci Kawa’nın öncülüğünde verilen direniş Dehaq’ı bitirmişti; bugün de çağdaş Kawaların verdiği direnişle AKP-MHP rejimi yıkılacaktır. 2022 Kürt halkı için zafer yılı olacaktır.”