Gerillalar: Önder Apo'nun fiziki özgürlüğü için mücadelemizi yükselteceğiz

9 Ekim 1998 yılında devreye konulan Uluslararası Komplo’yu kınayan YJA Star ve HPG gerillaları, “Hiçbir baskı direnişimizi zayıflatmayacak ve mücadelemizi geriletmeyecektir. Önderliğin fiziki özgürlüğü için mücadelemizi yükselteceğiz” dedi.

YJA Star ve HPG gerillaları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 9 Ekim 1998 yılında devreye konulan Uluslararası Komplo’ya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gerillalar, komplonun ardından esir alınan ve 25 yıldır ağır tecrit altında tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü sağlayana dek mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.

YJA Star ve HPG gerillaların değerlendirmeleri şöyle:

ÖNDERLİK, KADINLAR VE HALKIMIZ İÇİN MÜCADELEMİZİ YÜKSELTECEĞİZ

YJA Star Gerillası Rojîn Tekoşer: Türk hükümeti bilmelidir ki; Önderlik fiziki olarak tutsak olabilir ama ideolojik ve politik olarak hiçbir zaman dört duvar arasına sığmadı. Bizler de Önderliğe yönelik komplo ve tecridi kırmak için mücadelemizi büyüterek yürüyeceğiz. Hiçbir baskı direnişimizi zayıflatamayacak, mücadelemizi geriletmeyecek. Ne kadar kimyasal kullansalar da, bizi yok etmeye çalışsalar da Önderlik, halkımız, gençler ve kadınlar için mücadeleyi büyüteceğiz. Düşman bugün bizi kimyasal silahlarla öldürebilir ama bunu unutmasın ki yarın binlercesi yerimizi dolduracaktır.

Halkımız da bunu bilmelidir ki, Önderlik fiziki olarak özgürleşmediği sürece bu sömürü, bu baskılar devam edecektir. Bundan dolayı Önderliğin fiziki özgürlüğünün sağlanması lazım. Bizler de Önderliğin fiziki özgürlüğü için mücadelemizi yükselteceğiz. Önderliğimize yönelik tecride, halkımıza yönelik baskılara, gerillaya yönelik saldırılara karşı herkesin yeter demesi gerekiyor. Bunun için de daha fazla mücadele ve direniş gerektiriyor.  Önderlik bütün kadınlar için kadın paradigmasını geliştirdi ve kadınlar da her nerede olursa olsun bu mücadelede yer almalıdır. Çünkü erkek egemen sistemin kadına yönelik saldırıları her geçen gün artıyor. Kadınların da buna karşı Önderlik paradigmasıyla bilinçlenip mücadeleye katılması gerekiyor. Önderliğimizin özgürlüğü bütün halkların özgürlüğüdür.  Önderlik halklar için mücadele ettiğinden dolayı 25 yıldır zindanda esir tutuluyor. Bir kez daha Önderliğe yönelik komployu kabul etmediğimizi belirtiyor ve mücadelemizi zaferle sonuçlandırana kadar durmayacağımızı söylüyoruz.

AMANSIZ DİRENİŞİMİZİ DAHA DA BÜYÜTECEĞİZ

YJA Star Gerillası Arîn Merwan: Hegemonik güçler Önderlik şahsında Kürt halkına yönelik Uluslararası Komployu geliştirdiler.  Bu komployla Kürt halkını ve Önderliği yok etmek istediler. Kürt halkı komploya karşı ayaklandı, fedai eylemler yaptı. Şuan Önderlik üzerinde uygulanan tecrit de sıradan bir tecrit değil.  Tecride karşı da Kürt halkı ve dostları tarafından eylemler gerçekleştiriliyor. Kurdistan Özgürlük Gerillası da tecride karşı fedai eylemler gerçekleştiriyor. Heval Rûken, Sara, Rojhat ve Erdal da bunun örneğidir.  Düşman sürekli gerillayı yok edeceğini söylüyor ama başaramayacaklar, çünkü bizler Önderlik felsefesine ve ideolojisine bağlıyız. Gerilla ve halk olarak birlikte mücadele ederek tecridi kırmalıyız. Önderliğimize ve halkımıza yönelik saldırılara karşı eylemlerimiz aralıksız bir şekilde devam edecektir. Tarihi süreçten geçtiğimiz bu dönemde düşmana karşı amansız bir direniş sergiliyoruz ve bu direnişimizi daha da büyüteceğiz.

FEDAİ ARKADAŞLARIMIZ BİZE NASIL SAVAŞMAMIZ GEREKTİĞİNİ GÖSTERDİ

YJA Star Gerillası Havîn Arjîn: Öncelikle Önderliğimize yönelik 9 Ekim komplosunu kınıyoruz. Komployu protesto etmek için birçok feda eylem yapıldı. Yine gerilla ve halkımıza yönelik düşmanın vahşi saldırılarına karşı da Ankara’nın göbeğinde arkadaşlarımız fedai bir eylem yaptı. Bu çok büyük ve anlamlı eylemde şehit düşen arkadaşlarımızı da saygıyla anıyoruz. Fedai arkadaşlarımız bu süreçte nasıl savaşmamız gerektiğinin yolunu bize bir kez daha gösterdiler. Kendisine demokrat, yurtsever diyen herkes komplonun kırılması için mücadele etmelidir. Komplonun yenilgiye uğramasını sağlamalı ve Önderliği fiziki özgürlüğüne kavuşturmalıyız. Bizler de sonuna kadar bu temelde mücadele edeceğiz.

ÖNDER APO ÖZGÜRLEŞENE KADAR İŞGALCİLERİN MERKEZLERİ HEDEFİMİZDE 

HPG Gerillası Xoşmêr Kotol: 9 Ekim 1998'de hegemon güçler Önder Apo'ya karşı uluslararası bir komplo başlattı. Bu komplo 25 yıl sürdü ve 26. yılına giriyor. Heval Halit Oral şahsında komploya karşı Güneşimizi Karartamazsınız şiarıyla feda eylem yapan tüm şehitlerimizi saygıyla anıyor, mücadelelerinin takipçisi olacağımızın sözünü yineliyoruz. Faşist Türk devleti son 8 yıldır Kürt halkına yönelik saldırılarını aralıksız bir şekilde arttırdı. Aynı şekilde Önderliğimize yönelik tecrit de derinleştirildi.

Önder Apo'nun sesinin Kürt halkına ve dünyaya ulaşmasını istemeyen düşman tecridi ağırlaştırdı ama Önder Apo fikirleriyle, felsefesiyle tüm dünyayı etrafında topladı. Bu temelde birçok halk Önder Apo'nun fikirlerinden etkilenmiş ve destek vermiştir. Gerilla alanlarını bombalayan Türk devleti şunu çok iyi bilsin ki; Önder Apo fiziki özgürlüğüne kavuşana dek onların merkezleri de bizim hedefimiz olacaktır.  Ölümsüzler Taburu üyeleri yoldaşlarımız Rojhat Zîlan ve Erdal Şahin de bu temelde fedai bir eylem gerçekleştirdi. Kurdistan Özgürlük gerillaları olarak bizler de her alanda mücadelemizi sürdüreceğiz.