HPG: 20 işgalci cezalandırıldı, 1 mevzi imha edildi

Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın tarihi direniş kesintisiz devam ediyor. Özgürlük gerillalarının gerçekleştirdiği eylemlerde; 20 işgalci Türk askeri cezalandırıldı, 1 mevzi de imha edildi.

HPG, “Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın sömürgeci Türk ordusunun işgal harekâtı karşısında geliştirdiği tarihi direniş kesintisiz devam etmektedir. Fedaice savaşan özgürlük gerillamızın gerçekleştirdiği etkili eylemler sonucunda; 20 işgalci cezalandırılmış, 4 işgalci yaralanmış ve 1 mevzi imha edilmiştir.

İşgalci Türk ordusu Direniş Alanları’nı; 23 kez yüksek şiddetteki taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlar, 10 kez savaş uçakları, onlarca kez de obüs ve ağır silahlarla bombalamıştır” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerçekleştirilen eylem ve yapılan saldırıların ayrıntılarına ilişkin de şu bilgileri paylaştı:

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde Metîna bölgesinde;

7 Eylül günü Girê Hakkarî Direniş Alanı’ndaki işgalciler, güçlerimizce denetim altına alındıktan sonra saat 09:30 da koordineli gerilla eylemiyle vurulmuştur. Suikast taktiği ve ferdi silahlarla vurulan işgalciler araziye dağılmışlardır. Arazideki işgalciler ile güçlerimiz arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Güçlerimizin etkili vuruşları sonucunda en az 5 işgalcinin cezalandırıldığı netleştirilmiştir.

Yaşanan çatışmalar sırasında fedaice savaşarak düşmanın üzerine giden ve işgalcilere ağır darbeler vuran Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi’nin yiğit militanları Çayan ve Şahin yoldaşlarımız şehadete ulaşmışlardır.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Çayan Goran
Adı Soyadı: Harun Hazır
Doğum Yeri: Wan
Anne – Baba Adı: Cahide – Mehmet Kasım
Şehadet Tarihi ve Yeri: 7 Eylül 2022 / Metîna

 

Kod Adı: Şahin Bahoz
Adı Soyadı: Qeddûr Şêx Salih
Doğum Yeri: Kobanê
Anne – Baba Adı: Fadile – Xalid
Şehadet Tarihi ve Yeri: 7 Eylül 2022 / Metîna

 

ÇAYAN GORAN

Çayan yoldaşımız Wan’ın Qelqelî ilçesinde yurtsever bir ailede doğmuştur. Ailesinin yurtsever olmasından dolayı Partimizi belli bir ölçüde tanımıştır. Önder Apo’nun öncülüğünde geliştirilen mücadelenin halkımızı her geçen gün özgürlüğe daha fazla yaklaştırdığının farkındadır. Ailesinin ve çevresinin yurtseverliğinden dolayı düşmana duyduğu öfke, annesinin devletin Kürtlere uyguladığı ayrımcı politikalar nedeniyle vefat etmesinden sonra daha da büyümüştür. Düşmanın Kürt’e olan faşizan bakışını annesinin vefatından sonra daha somut bir şekilde gördükten sonra, daha önceleri edindiği yurtsever bilinçle de gençlik çalışmalarına dahil olmuştur. Gençlik çalışmalarındayken düşmana attığı ilk taşla beynindeki düşman gerçekliğini yıkmış ve özgür bir yaşamın kapısını aralamıştır. Yer aldığı çalışmalarda başarılı bir pratik sergileyen Çayan yoldaşımız, bu süreçte Önderlik ideolojisini de yakından tanımaya başlamıştır. Bu temelde kişiliğini sorgulamış ve erkek egemenlikçi sistemin kişiliğinde yarattığı tahribatları aşmaya çalışmıştır. Önderliği ve Partimizi tanıdıkça kendisini daha fazla derinleştirmiş ve çalışmalara daha aktif katılmıştır. Gençlik çalışmalarındayken başarılı pratiğiyle öne çıkan Çayan yoldaşımız düşmanın da dikkatini çekmiş ve talihsiz bir şekilde düşmana esir düşmüştür. Fakat bu esareti de fırsata çevirmesini başarmış ve zindanı bir inziva ve eğitim mekanına dönüştürerek kendisini Apocu ideolojide daha da derinleştirmiştir. Zindandaki yoldaşlarıyla yürüttüğü tartışmalarda Önderlik, şehitler ve gerilla gerçekliğini daha fazla bilince çıkarmış ve mücadelesini büyütme kararlılığına kavuşmuştur. Bu temelde 2013 yılında gerilla saflarına katılarak bu kararlılığını somutlaştırmıştır.

Gerilla saflarına katıldıktan sonra gerilla ve dağ yaşamına dair merakı her geçen gün artmış ve sorularına cevap bulmaya çalışmıştır. Gerilla ve dağ yaşamıyla bütünleştikçe düşmanın gerilla ile ilgili halkımızın zihninde oluşturmak istediği algıyı iyi anlamıştır. Aldığı her özgür nefesle ve arşınladığı her patikayla Kürdistan dağlarının ve doğasının muhteşemliği karşısında hayranlığını ifade etmiş ve giderek bu özgür yaşama daha fazla bağlanmıştır. Özellikle Avaşîn alanında bulunduğu süreçlerde bu duyguyu doyasıyla yaşamanın ayrıcalığına erişmiştir. Çayan yoldaşımız bir yandan gerilla ve dağ yaşamıyla bütünleşirken diğer taraftan da düşman saldırılarını yakından takip etmiştir. Düşmanın özellikle DAİŞ çeteleri eliyle Rojava ve Şengal’deki halkımıza, halkımızın özgürlük güçlerine yönelik saldırıları ve bu saldırılarda gerçekleşen şehadetler karşısında öfkelenmiştir. Öfkesini intikama dönüştürmek isteyen Çayan yoldaşımız bu temelde Şengal alanına geçmiş ve mücadelesini burada sürdürmüştür. İlk savaş pratiğini Şengal alanında yaşayan Çayan yoldaşımız, çetelere karşı verilen savaştaki cesareti ile örnek bir militan olmuştur. Şengal alanında birçok hamleye katılarak çetelerin Şengal’den atılmasında ve Êzidî halkımızın intikamının bir nebze de olsa alınmasında önemli bir emeğin sahibi olmuştur. Şengal alanında değerli komutanlarımız Agid Civyan, Dilşêr Herekol ve Çeko Çatak yoldaşlarla birlikte mücadele yürütmenin şerefine erişmiş ve bu yoldaşlardan büyük tecrübeler kazanmıştır. Şengal’deki görevini tamamladıktan sonra edindiği askeri ve örgütsel tecrübelerle tekrar hayranı olduğu Kurdistan dağlarına dönen Çayan yoldaşımız, bu sefer yüzünü Bakurê Kurdistana dönmüş ve düşmanın başta Sur, Cizîr ve Silopya’da halkımıza karşı gerçekleştirdiği katliamların hesabını sormak istemiştir.

Bakurê Kurdistan’ın mücadelemizin ilk geliştiği alan olması, Önderliğimiz ve öncü şehitlerimizin bu alanda yıllarca emek vermeleri nedeniyle birçok yoldaşımız gibi Çayan yoldaşımızın da mücadele yürütmek istediği bir alan olmuştur. Bakurê Kurdistan’a gitmek için büyük bir heyecan duymuş ve sınırı geçer geçmez büyük bir ferahlık duygusu yaşamıştır. Halkımıza karşı en acımasız katliamları yapan işgalci TC’ye karşı savaşacak olmanın verdiği coşku ile hızlıca pratiğe yönelmiştir. Besta ve Wan bölgelerinde düşmana karşı geliştirilen birçok eylemde yer alarak soykırımcı düşmana ağır darbeler vurmuştur. Yine uzun yıllar halkımızın örgütlenmesinde ve düşmana karşı birleşik bir güçle durmasını sağlamak için büyük bir emeğin sahibi olmuştur. Bu çalışmalardaki özverili yaklaşımlarıyla başarılı olmuş ve bugün halkımızın öz savunma konusunda yaşadığı bilinçlenmede önemli bir payı olmuştur.

Bakurê Kurdistan’daki görevlerini layıkıyla yerine getirdikten sonra tekrar Medya Savunma Alanları’na dönen Çayan yoldaşımız, yaşadığı yoğunlaşmalarla, yaptığı çalışmaların muhasebesini yapmış, bu çalışmalardan önemli dersler çıkarmıştır. Özellikle gerillanın yeniden yapılanma projesi çerçevesinde ve şehit yoldaşlarımızın değerli emekleriyle açığa çıkan savaş taktiklerinin başarılı bir şekilde uygulanması için büyük bir iddia ile Metîna alanına yönelmiştir. Metîna alanında birlik komutanlığı görevi üstlenen Çayan yoldaşımız düşmanın geliştirdiği saldırılara karşı yeni dönemin savaş taktiklerini, zengin eylemlerle pratikleştirerek düşmana ağır darbeler vurmuştur. Özellikle Girê Hakkari alanında hareketli tim tarzıyla birçok sürpriz eylem gerçekleştirerek düşmanı mevzilerden çıkamaz duruma getirmiştir. Doğal kişiliği ve mütevazi yaşamıyla tüm yoldaşlarının saygısını kazanan Çayan yoldaşımız Demokratik Modernite Gerillacılığının öncü bir komutanı olarak her zaman halkımız ve yoldaşlarınca anılacaktır.

ŞAHİN BAHOZ

Kobanê; 21. yüzyılda insanlığa direnişi, insanlık onuru için savaşmayı, DAİŞ çeteciliğine karşı tüm bedelleri göze alarak mücadele etmeyi ve zafer kazanmayı öğreten bir kent olmuştur. Apocu hareketin Rojava’da ilk geliştiği, Rojava Özgürlük Devrimi’nin boy verdiği ve Kobanê Zaferi ile adını duyurduğu bir yer olduğu için tüm dünya tarafından tanınmıştır. Bu anlamda çağın en temel insanlık değerlerinin onurluca savunulduğu bir yer olarak insanlığın hafızasına kazınmıştır.

Şahin yoldaşımız böylesine büyük bir anlam ve değere sahip olan Kobanê’de dünyaya gelmiştir. Ailesinin ve Kobanê’nin büyük yurtseverliği sayesinde kendisi de Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ni erken yaşlarda tanımış ve yurtseverlik kültürüyle büyümüştür. Emekçi bir kişiliği olan ve çalışarak yaşamını idame eden bir genç olmuştur. Rojava Özgürlük Devrimi’nin gerçekleşmesi tüm bölgede alt üst oluşlara yol açtığı gibi, Şahin yoldaşımız için de yeni bir yaşamın adı olmuştur. 2014 yılında DAİŞ gericiliği Kobanê’ye saldırdığında ailesinden bu mücadeleye katılıp şehadete ulaşan yakınları olmuştur. Bu durum Şahin yoldaşımızı derinden etkilemiş ve devrimci mücadelede yer alarak ülkemizin ve halkımızın tümünün kurtarılması için mücadele etmesi gerektiğine inanmıştır. Ekonomik nedenlerden dolayı Başûrê Kurdistan’da çalıştığı 2016 yılında kesin kararını vererek gerilla saflarına katılmıştır.

Partimiz PKK’nin insanlığın demokratik değerlerini, demokratik sosyalizmi ve Kürt halkının ulusal değerlerini sahiplenen mücadelesini tanıdıkça etkilenmiştir. PKK ortamında insana verilen değer, PKK’nin özgür yaşamında hayat bulan özgür insanın yaşam ölçüleri Şahin yoldaşımızın mücadeleye katılmasında belirleyici olmuştur. Katıldıktan sonra Apocu ideoloji temelinde kendisini eğitmeye önem vermiştir. Parti eğitiminin insana değer katan, eğiten ve yücelten özelliklerini gördükçe eğitime çok daha fazla değer vermiştir. Bu temelde gerilla yaşamına bütün benliğiyle katılan Şahin yoldaşımız, tereddütsüz bir katılımın sahibi olmuştur. Yüreğindeki duyguları, dilindeki sözleri ve yaşamdaki pratiği arasında büyük tutarlılığı olan devrimci bir tutumla katılmıştır. Her daim moralli olması, çocuk saflığındaki duruşu tüm yoldaşlarına moral kaynağı olması, büyük yaşam sevinciyle dolu olması en belirgin özellikleri olarak öne çıkmıştır. PKK’nin sosyalist yaşamında emeği ve pratiğiyle büyük değerlerin yaratılması çabasını sergilemiş ve asla geri durmamıştır.

PKK’likte derinleşip militanlıkta önemli bir düzey kazanmasının yanı sıra askeri bilimlere de büyük merak sarmıştır. HPG’nin yeniden yapılanması çerçevesinde o da zafer gerillacılığına kilitlenmiş, kendisini askeri anlamda geliştirmenin ve yetkinleştirmenin arayışı içerisine girmiştir. Bu temelde uzman bir gerilla olmak için askeri eğitimlere dahil olmuş ve ağır silah kullanmada uzmanlaşmıştır. Apocu ideoloji ve askeri uzmanlığı birleştirip yetkince pratikleştirmenin adı olan profesyonel gerillacılık en büyük ideali olmuştur. Bu idealini pratikleştirebilmek için kaygısızca bir katılımın sahibi olmuştur.

Önemli pratik süreç ve eğitimlerden sonra Behdînan alanına geçen Şahin yoldaşımız Metîna’da süren devrimci hamleye katılmıştır. Edindiği tecrübeyle önemli düzeyde profesyonelleşen Şahin yoldaşımız dönemin en başat taktiği olan hareketli tim savaş tarzını uygulamaya çalışmıştır. Bu anlamda önemli bir pratiğin sahibi olmuş ve işgalcilere etkili darbelerin vurulduğu eylemlerde yer almıştır. Yoldaşlığı, samimiyeti, zafere olan inancı ve düşmana duyduğu öfkesiyle bilinen Şahin yoldaşımız tüm yoldaşları içinde sevilmiş ve böyle tanınmıştır. Yine Metîna’da görevi başındayken ve işgalci düşmana tarihi insanlık suçlarının cezasını veren bir eylem sürecindeyken düşmana kahramanca vurmuş, yiğitçe savaşmış ve şehadete ulaşmıştır.

İşgalciliğe karşı geliştirdikleri eylemlerle düşmana ağır darbeler vurarak hareketli gerilla taktiğini başarılı bir şekilde pratikleştiren Çayan ve Şahin yoldaşlarımız yeni dönem gerillacılığının öncü komutanları oldular. Değerli yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kurdistan halkımıza başsağlığı diliyoruz.

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde; 9 Eylül saat 08:45’te Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır. 

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Avaşîn bölgesinde;

Mamreşo’ya bağlı Girê Şehîd Munzur alanındaki işgal amaçlı yapılan yol hareketli timlerimizce denetim altına alınmıştır. Bu yolun güvenliğini sağlamak için harekete geçen ve 29 kişiden oluşan işgalci grubu 8 Eylül günü saat 06:30’da güçlerimizce koordineli gerilla eylemiyle hedeflenmiştir. Birinci eylem kolu; ferdi silahlar ve el bombalarıyla 4 işgalciyi yakın mesafeden vurarak cezalandırmıştır. İkinci eylem kolu; ferdi silahlar ve el bombalarıyla 2 işgalciyi vurmuş ve cezalandırmıştır. Üçüncü eylem kolu ise; ferdi silahlar ve el bombalarıyla bir grup işgalciyi vurmuştur. Burada da 2 işgalci cezalandırılırken, 3 işgalci de ağır yaralanmıştır. Aynı zamanda arazideki işgalciler de güçlerimizce ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

8 işgalcinin cezalandırıldığı ve 3 işgalcinin de ağır yaralandığı bu etkili eylem, işgalci TC devletinin kimyasal silahlar kullanarak gerçekleştirdiği alçakça saldırılar sonucu Girê Sor’da şehadete ulaşan ölümsüz yoldaşlarımızın anıları ve intikamları için gerçekleştirilmiştir.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

9 Eylül 08:00, 16:00 ve 16:30 saatlerinde Karker Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri çevresinde harekete geçen işgalciler hareketli timlerimizce suikast taktiğiyle 3 kez vurulmuştur. Bu eylemlerde 2 işgalci cezalandırılırken, 1 işgalci yaralanmıştır.

9 Eylül’de Sîda’ya bağlı Şehîd Fedakar Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

10 Eylül saat 08:10’da Sîda’ya bağlı Şehîd Fedakar Direniş Alanı’ndaki Şehîd Bahoz savaş mevzilerini kimyasal silahlarla bombalamak isteyen işgalciler sabotaj taktiğiyle vurularak darbelenmiştir.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Xakurkê bölgesinde;

9 Eylül saat 11:20’de Xakurkê’nin Girê Şehîd Axîn alanındaki işgalciler, YJA Star hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurulmuştur. Bu eylemde içinde 4 işgalcinin olduğu bir mevzi vurulmuş, 4 işgalci cezalandırılırken, 1 mevzi de imha edilmiştir.

İşgalci TC ordusunun patlayıcı, taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

9 Eylül’de Karker Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri ile Çemço Direniş Alanı’ndaki Şehîd Aryen savaş mevzileri 4 kez yüksek şiddetteki taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla bombalanmıştır.

9 Eylül’de Girê FM ve Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri 10 kez patlayıcı, taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla bombalanmıştır.

9 ve 10 Eylül’de Şehîd Fedakar Direniş Alanı’ndaki Şehîd Bahoz savaş mevzileri 9 kez patlayıcı, taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

9 Eylül’de Şehîd Adil, Girê FM, Girê Cûdî ve Girê Amediyê Direniş Alanları’nda dron hareketliliği gözlenmiştir.

9 Eylül’de Sîda Direniş Alanı savaş uçaklarıyla 6 kez bombalanmıştır.

9 Eylül’de Garê’deki Deriyê Hirçê ve Kanîsarkê alanları savaş uçaklarıyla 4 kez bombalanmıştır.

9 Eylül’de Çemço, Sîda ve Şehîd Adil Direniş Alanları obüs ve ağır silahlarla onlarca kez bombalanmıştır.

9 Eylül’de işgalci TC ordusu Karker Direniş Alanı’ndaki savaş mevzi ve tünellerini kepçe ve kırıcı kepçelerle yıkmaya çalışmıştır.”