Gözaltında işkence gördü, bir daha haber alınamadı

Amed'deki kayıp yakınları ve İHD üyeleri, gözaltında işkence gören ve kaybedilen Nurettin Yedigöl’ün akıbetini sordu.

Kayıp yakınları ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Amed Şubesi, “Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” şiarıyla düzenlediği eylemlerin 603’üncü da video yayımladı.
İHD Amed Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Gurbet Yavuz, 12 Nisan 1981’de İstanbul’da gözaltında kaybettirilen Nurettin Yedigöl’ün hikâyesini anlattı.  

İŞKENCE GÖRDÜ, KANLAR İÇİNDEYDİ, BİR DAHA ULAŞILAMADI

Erzincanlı ve 27 yaşındaki Nurettin Yedigöl'ün, 12 Nisan 1981’de İdealtepe’de yapılan bir ev baskınında gözaltına alındığını hatırlatan Yavuz, şunları aktardı:
"Gözaltı süresi içerisinde ağır işkencelere maruz kalır. Yedigöl, gözaltında sorgudayken arkadaşları tarafından görülür. Arkadaşlarının anlatımlarına göre Yedigöl, sorguda çırılçıplaktı, kolları tutmuyordu, konuşamıyordu ve kanlar içindeydi. Arkadaşlarının bu son görüşü dışında, Yedigöl’ü bir daha gören olmadı.
Yakınlarının Nurettin Yedigöl’ün bulunmasına yönelik yaptığı tüm başvurular sonuçsuz kaldı. Tüm başvurular 'gözaltına alınmadı' yanıtıyla geri çevrildi. Açılan davalardan da bir sonuç çıkmadı. Aile, yıllarca devlet kapılarını çaldı, Nurettin’i sordu. Soruşturmayı yürüten dönemin savcısı Faik Tarımcıoğlu’nun aileye ‘Bizim elimizde de oğlunuz hakkında bir tutuklama kararı var ama bulamıyoruz’ dediği ileri sürüldü.”