Goran’dan Başûr yönetimine ‘net tavır al’ çağrısı

Goran Hareketi, Güney Kürdistan Parlamentosu Başkanlığına sunduğu dilekçeyle Güney Kürdistan’a işgal saldırısı düzenleyen Türk devletine karşı net tavır almaya çağırdı.

Medya Savunma Alanlarına yönelik başlatılan işgal saldırılarına ilişkin Kürdistan Bölgesi Parlamentosu Goran Hareketi Grubu, Kürdistan Bölge Parlamentosu Başkanlığı’na bir dilekçe sundu. Goran Grubu, Kürdistan Bölgesi ve Irak’taki kurumları saldırılara karşı net tavır almaya çağırdı.

Goran Grubu, Türk savaş uçaklarının defalarca Kürdistan Bölgesi’nin ve Irak’ın toprak egemenliğini ihlal ederek geçtiğini ve Kürdistan Bölgesi’nin birçok alanını bombalayarak, tarım ekonomisine zarar verdiğini ve köylerin tahrip ettiğini belirtti.

Savaşın çözüm olmadığı belirtilen dilekçenin devamında şunlar belirtildi: “Kürdistan Bölgesi ve Irak’taki kurumların tutumu açık ve net olmalıdır. Parti yaklaşımlarıyla bu soruna yaklaşılmamalıdır. Çünkü bu ulusal ve egemenliği ilgilendiren bir konudur. Kürdistan Bölgesi’ndeki kurumlar bölge için barışın, güvenliğin sağlanması, insan haklarına saygı gösterilmesi için savaşa karşı ortak bir tavır göstermelidir.”