Güney Kürdistan'da Kürt Halk Önderi Öcalan'a özgürlük eylemleri

"10 Ekim Dünya Öcalan’a Özgürlük Günü" dolayısıyla Güney Kürdistan'ın Süleymaniye, Ranya ve Kelar kentlerinde kitlesel yürüyüşler düzenlendi. Öcalan'a özgürlük talebi ile yapılan yürüyüşlerde, Türk devletinin işgali de protesto edildi.

Güney Kürdistan'da alanlara çıkan yüzlerce kişi "10 Ekim Dünya Öcalan'a Özgürlük Günü" etkinlikleri düzenledi. Güney Kürdistan'ın Süleymaniye, Ranya ve Kelar şehrinde düzenlenen eylemlerde Türk devletini protesto eden sloganlar atılırken, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü talep edildi.

SÜLEYMANİYE

Süleymaniye'de Demokratik Halk İnisiyatifi tarafından düzenlenen yürüyüş Salim (Saholeke) caddesinde başladı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posterlerinin taşındığı yürüyüşte sık sık "Bijî Serok Apo", "Kahrolsun ihanet" ve "Bê Serok jiyan nabe" sloganları atıldı. Yürüyüşün ardından Demokratik Halk İnisiyatifi adına Neşmîl Omer, PYD yetkilisi Îbrahîm Mihemed ve Öcalan'a özgürlük komitesi adına Şalaw Mehmud açıklama yaptı.

Türk devletinin plan ve komplolarla Kürt Özgürlük Hareketi'ni yok etmek istediğini belirten Neşmîl Omer, Kürt düşmanlarının Öcalan'a yönelik tecridi daha da ağırlaştırmak, Bakur'da halkın iradesini kırmak, Başur ve Rojava'yı işgal etmek, Rojhilat'da da idamlarla Kürtleri soykırıma uğratmayı amaçladıklarını vurguladı.

Türk devletinin geçtiğimiz sene komplonun yıldönümünde Rojava'ya yönelik işgal saldırıları başlattığını hatırlatan PYD yetkilisi Îbrahîm Mihemed, bu saldırıların komplonun devamı olduğunu ifade etti.

Öcalan'a özgürlük komitesi adına açıklama yapan Şalaw Mehmud ise, Kürt halkına kazanımlarını koruma çağrısında bulundu.

RANYA

Raperin Demokratik Halk İnisiyatifi öncülüğünde Ranya'da akşam saatlerinde bir araya gelen yüzlerce kişi Öcalan'ın özgürlüğü talebiyle bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşe sivil toplum üyelerinin yanı sıra Ranya ve Qeladizê halkı katıldı. "Bijî Serok Apo" ve "Kahrolsun ihanet" sloganlarının atıldığı eylemde Öcalan'ın 22 yıldır tecrit altında tutulduğuna dikkat çekildi.

KELAR

Kelar'da da Germiyan Demokratik Halk İnisiyatifi öncülüğünde "10 Ekim Dünya Öcalan'a Özgürlük Günü" vesilesiyle bildiri dağıtıldı. Bildiride, Türk devletinin Güney Kürdistan'a yönelik işgaline ilişkin bilgilere yer verilirken, Türk mallarını protesto çağrısında bulunuldu.