Gulan Avaşin: Zap'ın nasıl bir yer olduğunu görecekler

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi komutanlarından Gulan Avaşin: Bugünkü savaş tüm yoğunluğu ile devam ediyor ve bu savaş ileri ki süreçte daha da ağırlaşacak. Madem buraya gelmişler, buranın nasıl olduğunu görecekler. Büyük bir kırılma yaşayacaklar.

Türk devletinin işgal girişimlerine ve KDP’nin ihanetine karşı destansı bir direniş sergileyen Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi’nin komutanlarından Gulan Avaşin, gerillanın bu savaştaki katılımını ve gerilla eylemlerini değerlendirdi. Gerillanın bu savaşta başarıdan başka hiçbir yolu tanımadığını vurgulayan Gulan Avaşin şunları söyledi::

‘’Öncelikle PKK ve PAJK militanları olarak Zap alanının savaş mevzilerinden Önderliğe sevgi ve özlemlerimizi gönderiyoruz. Bazên Zagrosê Devrimci hHamlesi şehitleri şahsında bütün şehitlerimizi anıyoruz. 2021 yılında Zendura’dan Zap’a kadar yürütülen savaş sıradan bir savaş değildi. Yoldaşlarımızın hepsi kahramanca direndiler ve bizde bu fedai ruhu yarattılar. Şimdi Zap’ta da o yoldaşlarımızın bizlere bıraktığı miras üzerinden işgalci faşist devlete karşı bir direniş yürütülüyor. Elbette bu direniş salt direniş konumu olarak kalmayacak, savaşacağız, mücadele edeceğiz ve başarı dışında hiçbir yaklaşımı kabul etmeyeceğiz. Bugün  Zap’tan Çiyareş’e, Kurojahro’ya, Şikefta Birîndara ve Werxelê’ye kadar çok ağır bir savaş yürütülüyor. Arkadaşlarımız tüm mevzilerde Türk işgalcilerine karşı savaşıyorlar ve direniyorlar. Ve tüm arkadaşlarımızda ortak bir akıl var ve bu başarıdan başka hiçbir şeyi kabul etmiyor.

PKK ve PAJK militanları olarak bizim için en değerli şey Önderliğimizin fiziki özgürlüğüdür. Bizim savaşa yaklaşımımızı belirleyen de budur. Savaşa katıldığımız her anda, attığımız her mermide bunun farkındayız. Bu savaşın birçok şeyi belirleyeceğini de biliyoruz. Nasıl ki düşman bizim için ‘onları o mevzilerde bitireceğiz’ diyorsa, biz de diyoruz ki burası bir savaş meydanıdır, karşılıklı bir savaş ve mücadele yürütülüyor. İşgal etmek isteyenler, yok etmek isteyenler onlardır, bizler de özgürlük için, Türk devletini yenmek için her şeyi yapacağız. Bizim en değerli yaklaşımımız Önderliğimizin özgürlüğüdür. Biz bu operasyonun gidişatının, bu operasyonda açığa çıkan duruşun düşmanı Önderliğin ayağına götüreceğini biliyoruz ve bu ciddiyetle yaklaşıyoruz.”

‘BİR TİM KADIN GERİLLA KUROJAHROYU DÜŞMANA CEHENNEM ETTİ’

Sadece bir tim kadın gerillanın bile günlerdir Kurojahro’da işgalciler üzerine eylem üzerine eylem gerçekleştirdiğini ve nefes aldırtmadıklarını belirten Gulan Avaşin, ‘’Şu an savaş mevzilerinde direnen arkadaşları bizler de takip ediyoruz. Bazı yerlerde Türk devleti günlerdir cenazelerini bile kaldırmıyor. Şikefta Birindara’nın Kevirê Kun alanında günlerdir onlarca Türk askeri cenazesi yerdedir. Bu cenazeler o Türk askerlerinin, o korucuların gözleri önünde eriyor, bu Türk devletinin burada düştüğü durumu gösteriyor. Aynı zamanda Kürt gerillalarının duruşunu ortaya koyuyor. Arazideki profesyonel gerilla timlerimiz, yine savaş tünellerinde direnen arkadaşlar bir an bile tereddüt yaşamadan düşman karşısında bir duruş gösteriyorlar. Tek yaklaşım var, o da ne olursa olsun  bu işgalcileri Zap alanında yenilgiye uğratmaktır. Tünellerde ve arazide savaşan arkadaşlarımız düşmanın kafasını kaldırmasına bile izin vermiyor. Düşman her ne kadar tekniğine güvenirse güvensin, Önderliğimizin dediği gibi en büyük teknik insanın kendisidir. Gerilla zaten pratiğiyle, eylemleri ve duruşuyla bu tekniği boşa çıkarmasını bilmiştir. Şimdi ardımızda görünen Kurojahro alanında düşman mevzilenmek istiyor. Türk askerleri Skorsky helikopterleri ile alanda indirme yapamayınca herkesin gözü önünde, kendine Kürdüm deyip Kürtlükle hiçbir alakası olmayan kesimlerin öncülüğünde  Şeladizê’den Kurojahro’ya doğru geliyor ve Kürtlerin çocuklarına karşı savaşıyor. Burada arkadaşlarımız an be an savaştılar. Örneğin bir tim kadın arkadaş Kurojahro’yu gerçekten düşmana cehennem etti. Şehid Şemdin alanında düşman artık bir metre bile ilerleyemez duruma gelmiştir.  Arkadaşlar BKC ve suikast silahlarıyla vurdular, diğer yandan yine düşmanda mayınlar patlattılar ve saldırı eylemleri gerçekleştirdiler. Sadece bir timimizin gerçekleştirdiği bu eylemler düşmanın ilerlemesine engel oldu’’ dedi. 

BÜYÜK BİR ONURSUZLUK

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi Komutanlarından Gulan Avaşin, devamla şunları dile getirdi:

‘’Kendini satan kesimlerin öncülüğü olmazsa Türk devleti bu topraklar üzerinde rahat rahat gerillaya karşı savaşamaz. Bedeli ne olursa olsun PKK ve PAJK militanları olarak biz bu savaşa hazırız. Gerekirse an be an kendimizi feda ederiz. Bizim düşüneceğimiz hiçbir bireysel çıkarımız yok. Bedeli ne kadar ağır olursa olsun Türk devletinin bu topraklar üzerinde nefes almasına izin vermeyeceğiz. Bakur’da kaç kuruş para için askerlere öncülük eden kişilere de çağrımız şudur, bu çok büyük bir ayıp ve onursuzluktur. Özellikle de Gever ve Çelê’de askerlere öncülük eden korucular için. Örneğin gerillanın güçlü hazırlıklarının olduğu ve askerlerin giremediği birçok alana ya köpekleri ya korucuları ya da Kürt askerlerini gönderiyorlar. Bu çok büyük bir onursuzluk değil midir? Biz kendimiz de bir devrimci olarak bu durumdan utanıyoruz. Bir Kürt bu kadar düşebilir mi? 

HALKIMIZ GERİLLAYA SAHİP ÇIKMALI

Türk devleti ne kadar saldırırsa saldırsın gerilla karşısında çoktan yenilmiştir.  Ruhi ve psikolojik olarak yenilmiştir. Halkımız şunu bilmelidir ki, kazanılan değerler birebir bu savaşla bağlantılıdır. Biz kazanmak için elimizden geleni yapmaya hazırız, ancak halkımız da bu sürecin öneminin farkında olmalı. Varolan yetmezlikler büyük mücadeleler ve bedeller sonucunda kazanılan değerlerin heba olmasına neden olabilir. Türk devleti zaten bunu istiyor, bu yüzden halkımız gerillaya sahip çıkmalı. Bizim bağlı olduğumuz çok büyük değerler var. Bu değerleri kaybetmemek için elimizden geleni yapacağız.

Bugünkü savaş tüm yoğunluğu ile devam ediyor ve bu savaş ileriki süreçte daha da ağırlaşacak. Madem buraya gelmişler, buranın nasıl olduğunu görecekler. Nasıl ki tarihte Zap’ta hep yenilgi yaşadıysa bu sefer de yine burada büyük bir kırılma yaşayacaklar.’’