Günay: HDP tarihsel sorumluluğunu yerine getirecek

Dersim’de halkla bir araya gelen HDP Sözcüsü Ebru Günay, Emek ve Özgürlük İttifakı’nın önemine dikkat çekti, "HDP tarihsel sorumluluğunu yerine getirecek" dedi.

Malatya ve Elazığ’da temaslarını sürdüren Halkların Demokratik Partisi (HDP) heyetinin bugünkü durağı Dersim oldu. Aralarında HDP Sözcüsü Ebru Günay, milletvekilleri Alican Önlü, Ayşe Sürücü ve Necdet İpekyüz’ün bulunduğu heyet, Demokratik Alevi Derneği (DAD) binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, partinin PM,  il, ilçe örgütü yöneticileri, belediye ve il genel meclis üyeleri katıldı.  

AYSEL DOĞAN ANILDI

HDP Parti Sözcüsü Ebru Günay, geçen yıl Avrupa’da şehit düşen Aysel Doğan’ı anarak konuşmasına başladı. Günay, “Aysel Doğan’ın Kürt ve kadın kimliğine ve bize bıraktığı mirasa sahip çıkacağız. HDP, sokakta, kadınlarla, gençlerle bir araya gelerek örgütlenmesini inşa etmeye devam ediyor. Sokakta mücadele ederek AKP-MHP faşizmine ve soykırımcı politikalarına karşı ortak mücadele hattını büyütmektir. Bunun için buradayız. Dersim bizim için önemli ve özgün bir yeri var. Direniş tarihi var” dedi.

'HDP HER YERDE DİRENECEK'

Partilerine dönük saldırılara dikkat çeken Günay, “Partimize her yerde büyük bir saldırı konsepti içerisindeyiz. Buna karşı da HDP olarak her yerde de direnmeye devam ediyoruz. HDP’nin geliştirdiği alternatif güç ve ezber bozan siyaset tarzı Türkiye’de kimliklerin ve farklılıkların yaşayabileceği bir kimlik ruhu ortaya koyuyor. HDP, kumpas davası ve kapatma tehdidiyle karşı karşıyadır. HDP, her ne kadar siyaset dışına itilmeye çalışılsa da toplumsal dinamikleriyle sahadadır. İktidarın politikalarına ve savaş konseptine karşı mücadele devam ediyor” diye konuştu.

'İKTİDAR SAVAŞ VE TECRİT POLİTİKASI YÜRÜTÜYOR'

AKP-MHP iktidarının ülkeyi uçuruma sürüklediğini belirten Günay, “AKP, yönetememe kriziyle ülkeyi uçuruma götürdü. Savaş konseptiyle iktidarını sürdürmek için kırım ve düşman politikalarına başvuruyor. Bunu en iyi bilen Dersim’dir ve doğası talan edilen bir kenttir. Sayın Abdullah Öcalan başta olmak üzere yürüttükleri savaş ve tecrit siyaseti, bir yönetememe siyasetidir, düşmanlık etme siyasetidir. Savaş ve tecride karşı özgürlük ve demokrasi mücadelesi yürüttük” ifadelerini kullandı.

Günay, “Türkiye toplumu iki kutuplu siyasete, birbirine benzeyen iktidar ve muhalefete mahkûm değil. Bunun karşısında Emek ve Özgürlük İttifakı var. Türkiye’nin demokrasi sorununa karşı çok güçlü bir demokrasiye ihtiyaç var. Bu hattı büyütmek için HDP tüm tarihsel sorumluluğunu yerine getirecektir. HDP; Türkiye’nin, kadınların, gençlerin, emekçilerin, Alevi ve tüm inançların umududur. AKP, tüm bu toplumsal dinamiklere karşı savaş ve kırım politikaları yürütüyor. Buna karşı da mücadele etmeye devam edeceğiz. Hızır hepimizin yar ve yardımcısı olsun” dedi.

 Günay’ın konuşmasının ardından toplantı, basına kapalı olarak devam etti. Toplantının ardından heyet, kentte esnaf ziyareti gerçekleştirecek.