Güney Kürdistan Parlamento Başkanı’ndan diyalog için çağrı

Kürdistan Federal Bölgesi Parlamento Başkanı Rêwaz Fayeq, KDP'den yüzünden Garê’de çıkan krize dair, “Herkes ulusal çıkarları her şeyin üstünde tutmalı” diyerek diyalogun önemine dikkat çekti.

Kürdistan Federal Bölgesi Parlamento Başkanı YNK’li Rêwaz Fayeq bölgede yaşanan son gelişmeler ve KDP’nin savaş çabalarına dair parlamentonun resmi sitesinde açıklama yayınladı.

Fayeq, Kürdistan Parlamentosu’nun Kürdistan halkının gerçek temsilcisi olduğunu belirterek, parlamentonun bütün iç çatışmalara karşı olduğunu ve iç çatışmanın halkın yüksek değerlerine karşı bir suç olduğunu vurguladı.

ÇÖZÜM DİYALOGDA

Fayeq sorunların birincil çözüm yolunun diyalog olduğunu belirterek, “Herkes ulusal çıkarları her şeyin üstünde tutarak, dar particilik hedeflerinden uzaklaşmalı, Kürdistan halkının iç savaşı suç olarak belirten ve iç savaşı meşru görmeyen barışçıl iradesine saygı göstermeli” dedi.

Sağduyu çağrısı yapan Fayeq şunları belirtti: “Bu hassas süreçte herkese barışçıl aklı ön plana çıkarmaları ve Kürdistan halkının yüksek değerlerini gözetme çağrısında bulunuyorum.”