'Günümüzün Dehaqlarını yenilgiye uğratacağız'

Newroz Bayramı'nı kutlayan YJA Star gerillaları Darsîn Amed ve Hesret Dilgêş, mücadele ile günümüzün Dehaq'larını yenilgiye uğratacaklarını belirtti.

Gerillalar olarak 2021 yılında gelişen direnişi, 2022 Newrozu ile başarıya ulaştıracaklarını kaydeden YJA Star savaşçıları, “Yönünüzü mücadele alanlarına verin” diyerek gençlere seslendi.

YJA-Star gerillaları Darsîn Amed ve Hesret Dilgêş Amed ANF'ye konuştu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın ve Kürt halkının Newroz Bayramı'nı kutlayarak sözlerine başlayan Darsîn Amed, Demirci Kawa'dan Mazlum Doğan ve Zekiye Alkan'a direniş ruhunun devam ettiğini söyledi. O direniş ruhunun takipçisi olduklarını söyleyen Darsîn Amed, Kürt Halk Önderi Öcalan ile Newroz'un daha da anlam kazandığını ifade etti.

Değerlendirmesinde tutsakların direnişine de değinen Darsîn Amed, "Bu Newroz ile partimizin 50. yılına giriyoruz. Bu yıl tecrit ve işkence sistemini kıracağız. Önder Apo'nun ve Kürt halkının fiziki özgürlüğünü sağlayacağız. Tutsak yoldaşlar da güçlü bir direniş ortaya koyuyor. Onların da Newroz'unu kutluyoruz. Tutsak arkadaşlar heval Mazlum Doğan'ın direniş mirasına sahip çıktı. Bu direniş, Newroz'a sahip çıkmadır. Yine Newroz'a sahip çıkma kendi varlığına sahip çıkmaktır. Halkımız her Newroz alanını direniş alanı yapmalıdır" dedi.

‘DİRENİŞİ BAŞARIYA ULAŞTIRACAĞIZ’

Hesret Dilgêş Amed, ise Newroz'a ilişkin duygularını şöyle dile getirdi: "Newroz, biz Kürt halkı için bir diriliş bayramıdır. Gerillalar olarak biz de özgür dağlarda 2022 Newrozu'nu karşılıyoruz. 2021 yılında gelişen direnişi, 2022 Newrozu ile başarıya ulaştıracağız. Bundan dolayı tüm halklara özellikle de gençlere çağrımdır; yönünüzü mücadele alanlarına verin. Çünkü bu mücadele ile günümüzün Dehaqlarını yenilgiye uğratacağız. Bu temelde tüm halkların, Önder Apo'nun, tüm kadınların ve gençlerin Newroz Bayramı'nı kutluyorum."