Güven ve Mızraklı'dan Amed Newrozu'na mesaj

Rehin tutulan DTK Eşbaşkanı Leyla Güven ve Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, Amed Newrozu'na mesaj gönderdi.

Amed Newrozu’nda, Elazığ Kadın Kapalı Cezaevi’nde rehin tutulan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven’in gönderdiği mesaj okundu.
Güven'in mesajı Sanatçı Devrim Demir tarafından okundu. “Çağdaş Kawa, Mazlum Doğan diyarından, Xarpet Zindanından sizleri saygıyla sevgiyle selamlıyorum” sözleriyle başlayan Güven’in mektubunda, “Bütün içtenliğimizle inanıyor ve biliyoruz ki 21 Mart Newroz Bayramı’nda dünyanın her yerinde Kürt halkı alanlara çıkacak, Newroz’unu büyük bir coşkuyla kutlayacaktı. Bugünlere nasıl gelindiğini, ödediği bedellerden çok iyi bilen halkımız, bundan sonra da Kürtlere düşenin direnmek olduğunun bilinciyle, örgütlü yapılarıyla yoluna devam edecektir" ifadelerine yer verildi.

 
'HER ALANDA DİRENECEK VE KAZANACAĞIZ'


3'üncü Dünya Savaşı’nın devam ettiğini belirten Güven, “Bütün sistemlerin kendisini değiştirmek zorunda olduğu günlerden geçiyoruz. Hukuksuzluk, adaletsizlik ve eşitsizliğin küresel boyut kazandığı, sınırların anlamsızlaştığı, toplumların artık statüsüz asla yaşamak istemediği bir aşamaya gelmiş bulunmaktayız. Yeni bir yüzyıl şekilleniyor. Emperyalist savaş baronları bu kez de Ukrayna üzerinden kozlarını paylaşıyorlar. Ukrayna halkını en iyi anlayabilecek olan Kürt halkı ve Filistin halkıdır. Bu nedenle dün olduğu gibi bugün de Kürt halkının kara gözlü, yiğit evlatları dünyanın her yerinde haksızlığa uğramış halkların yanında yer almış ve acılarına ortak olmuştur” dedi.
“Dem dema serkeftinê ye (Şimdi kazanma zamanı)" şiarına atıfta bulunan Güven, şunları da kaydetti:
“Sizler dışarıda, bizler zindanda savaş, baskı ve adaletsizliğe karşı, ‘Şimdi kazanma zamanıdır’ diyoruz. Sayın Abdullah Öcalan şahsında bir halkın tecrit edildiği, bu tecridin bütün zindanlara yayıldığını yaşayarak görüyoruz. Haklı ve meşru mücadelemizde hiç kimsenin insafına ihtiyacımız yoktur. Biz Kürt kadınları olarak diyoruz ki Bakur, Başur, Rojhilat ve Rojava’da birlik, beraberlik, ulusal ittifakımızı oluşturarak yeni bir yüzyıla adım atacağız.
Emektar halkımıza sözümüzdür: Destansı mücadelemizi referans alarak bulunduğumuz her alanda direneceğiz. Küresel radikal demokrasi ile sosyalist bir dünya, demokratik bir Ortadoğu ve özgür bir toplum olmayı başaracağız. Bunu özgücümüzle, yaşamın her alanında gökkuşağı renkleriyle direnişe duran, 8 Mart ile Newroz Bayramı arasında bedenini ateşten köprü yapan kadınlar ve onurlu barış için hiçbir zaman alanları terk etmeyen cefakar annelerimizin öncülüğünde yapacağız. Şartlar ne olursa olsun, her zaman çaremiz de çözümümüz de halkımızın destansı direnişi ve özgücüdür. Amed halkı şahsında dünyanın her yerinde direnen halkımızın Newroz Bayramı’nı kutluyor, gelecek özgür günlerde çekeceğimiz büyük halayda buluşmayı umuyoruz.”


MIZRAKLI: ZAFER ZAMANI!


Görevi gasp edildikten sonra sonra rehin alınan Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı da Edirne F Tipi Cezaevi’nden Amed Newrozu’na mesaj gönderdi.
Mızraklı’nın mesajı şöyle:
"Geçmişten günümüze bu topraklarda halkların, zalimlere karşı direnişinin adıdır Newroz. Özgürlük mücadelesi verenlerin, isyan ateşi yaktıkları günün adıdır Newroz. Talan edilmiş bir coğrafyanın yeniden dirilişinin adıdır Newroz. Diz çöktürülmek istenilen, katliamlardan geçirilen bir halkın zılgıtlar eşliğinde halaya durmasıdır Newroz. Bu topraklar istilalar, katliamlar, zulümler ve yenilgiler gördü. Aynı zamanda direnişler, isyanlar ve yeniden dirilişlere de tanık oldu. Diz çökmeyen bir halk gerçekliği, umutsuzluk iklimini bahara çeviren direnişçiler gördü. Bizler, bu direnişçilerin ardılları olarak yine milyonlar olarak alanlardayız. 2013 Newroz ruhuyla yeniden halaylara durmaktayız. Ateşin başında umudumuzu tazelemekteyiz.
Yüzyıllardır statüsüz bırakılan bir coğrafyanın kadim halklarından olan Kürtler, AKP-MHP ittifakının katliam politikası ile de karşı karşıyadır. Böylesi zorlu bir dönemeçte her zamankinden daha fazla bir birlikteliğe ihtiyacımız var. Bu birlikteliği, Newroz ruhuyla yakalayabiliriz. Bu ruhu Newroz coşkusuyla taçlandırabiliriz. Üçüncü yol siyasetini hayata geçirebiliriz. Halkların lehine olan bir siyaset tarzıyla karanlığa sürüklenen bir ülkeyi kurtarabiliriz. Bizler, tüm saldırılara karşı, tutuklamalara karşı bugün yine aynı yerde ve aynı duruştayız. Bizler demokratik bir ülke, özgür bir gelecek için mücadele ediyoruz. Bu inançla da başaracağımızı biliyoruz. Newroz ateşinin sıcaklığıyla sizleri selamlarken, mutlaka kazanacağız diyorum. Şimdi zafer zamanıdır.”