Halkın iradesine kayyuma atayamazlar

Yerine kayyum atanan Yenişehir Belediye Eşbaşkanı Diken, “Tutuklandık, ev hapsi aldık, devam eden mahkemelerimiz var ama her zaman halkımızlayız. Binalara kayyum atayabilirler ama halkın iradesine atayamazlar” dedi.

Tamamen bir zor aygıtıyla karşı karşıya kaldıklarını belirten HDP’li Belgin Diken, “Sürekli aynı zorba yöntemi deneyip sonuç alamadıklarını bile bile partimiz ve onun seçmenlerine yönelik suç işliyorlar” diye konuştu. 

Görevinden alınarak yerine kayyum atanan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Yenşehir Belediyesi Eşbaşkanı Belgin Diken, kayyum belediyeciliğini ANF’ye anlattı. 

Diken, iktidarın yalnızca belediyeler üzerinde değil, tüm alanlara inen bir kayyum rejimiyle ülkeyi yönettiğine dikkat çekerek, halkın iradesinin gasp edilemeyeceğini söyledi. Diken, şunları ifade etti: “Şu anda belki o binalara sahip olabilirler fakat asla halkın iradesine sahip olamazlar. Bu kayyum atamalarını da halk benimsememiştir. Bunu da halkımız sandıklarda, kendi iradesine sahip çıkarak gösteriyor. İlk atanan kayyumlarda da halk hiç kabullenmedi. Sistem de bunu yürütemeyince, ikinci seçimler oldu ve yine halkımız, iradesine sahip çıkarak sandıklarda gücünü gösterdi.”

SUÇ İŞLİYORLAR

Diken, ikinci kez belediyeleri seçimlerde kazandıklarında kayyum tarafından büyük bir tahribat ile karşılaştıklarını hatırlatarak, “Kadınlar ve gençler için olan kurumlarımızdan kurduğumuz taziye evlerimize kadar kayyum atanmıştı. Sistematik olarak bütün kurumlarımızı kendi içlerinde veya devletin kurumlarına, 5 yıllığına ya da 10 yıllığına tahsis etmişler ve kayyumu her alana yaymaya çalışmışlardı. Geldiğimiz aşamada tamamen bir zor aygıtıyla karşı karşıyayız. Sürekli aynı zorba yöntemi deneyip sonuç alamadıklarını bile bile partimiz ve onun seçmenlerine yönelik suç işliyorlar” diye konuştu.

HEP HALKIMIZIN İÇİNDEYİZ

Göreve yeniden başladıktan sonra tüm alanlarını toparlamaya çalıştıklarını söyleyen Diken, şunları aktardı: “Kadın birimlerimizi, kadın müdürlüklerimizi, mahalle adlarını, sokak adlarını değiştirerek toplumun her zerresine inen bir kayyum rejimi ile karşı karşıyaydık. Geldiğimiz gibi, belediye meclis üyelerimizle almış olduğumuz kararlar doğrultusunda yeniden değiştirme kararları aldık. 6 ay gibi bir dönemden sonra tekrar bir kayyum süreci yaşattılar. Artık halk, gelen kayyumlara karşı dik duracağını, her zaman iradesinin arkasında duracağını biliyordu. Belki tutuklandık, belki ev hapsi aldık, hala devam eden mahkemelerimiz var ama her zaman halkımızın içindeyiz. Binalara kayyum atayabilirler ama halkın iradesine kayyum atayamazlar.”

HALK KAYYUMLARDAN MUZDARİP

Yürüttükleri çalışmalarda kayyumların toplum nezdinde kıymet görmediğini vurgulayan Diken, şunları ekledi: “Mahalle çalışmalarımızda, aile ziyaretlerimizde konuşulan konu, yeniden kayyum atandığı takdirde neler yapılacağı ve kayyum rejiminin neler yaptığıdır. Kendi kurdukları bir düzen çerçevesinde, tahribatlar yaratarak, kendilerine göre yaptıkları çalışmalar yürütüyorlar. Kadınlar, gençler ve halk için çalışmaları yok. Bunu da halk görüyor. Bir dokun, bin ah işit, halkımızın durumu da bu. Kayyumlardan muzdaripler. Yenişehir Belediyesi olarak ilk geldiğimizde kayyumun tahribatlarını raporlaştırdık ve halka basın aracılığıyla duyurduk. 178 milyon TL gibi bir borçla devraldık. Belediyeler, sendikalar üzerindeki SSK’nin genel borçları, hepsi duruyordu.”