Hapiste ölümle tehdit edilen oğlu için Adalet Nöbeti başlattı

Hapishanede işkence gördüğü raporla tespit edilen Kurbani Özcan'ın annesi Gülan Ateş, oğlunun Diyarbakır T Tipi Cezaevi Müdürü tarafından "Senin ölümün çıkacak buradan" sözleriyle tehdit ettiğini belirterek "Adalet Nöbeti" başlattı.

Diyarbakır 3 No'lu T Tipi Cezaevi'nde daha önce gardiyanların işkencesine maruz kaldığı ve bir parmağının kırılmasıyla gündeme gelen Erzurum nüfusuna kayıtlı Kurbani Özcan'ın annesi Gülan Ateş, oğlunun cezaevi müdürü tarafından ölümle tehdit edildiğini belirterek, Erzurum'dan geldiği Amed’de Adliye Sarayı önünde "Adalet Nöbeti" başlattı.

Başlattığı Adalet Nöbeti'nde konuya ilişkin bilgi veren Ateş, oğlunun 10 yıldır cezaevinde olduğunu belirterek, oğlu ile görüştürülmediğini kaydetti.

Oğlunun kendisinin tehdit edildiğine dair yaptığı telefon görüşmesinden sonra Amed’e oğlunun görüşü için geldiğini belirten Ateş, cezaevi yönetiminin görüşmeye izin vermemesi üzerine savcılıktan özel izin aldığını, ancak buna rağmen oğluyla görüştürülmediğini dile getirdi.

'BURADAN SAĞ ÇIKAMAYACAKSIN' TEHDİDİ

Telefon görüşmesinde oğlunun kendisine "Anne gardiyanlar beni dövdü. Sonra müdüre söyledim. Müdür, Erzurumlular Ermeni, senin ölümün çıkacak. Sen buradan sağ çıkamayacaksın. Annen ölünü alacak senin" dediğini aktardı.

Görüşme sırasında telefonun kesildiğini, daha sonra tekrar arandığını dile getiren Ateş, devamında oğlunun kendisine "Beni süngerli odaya götürüyorlar. Beni o odada tekmeliyorlar. Müdür ve gardiyanlar beni dövdü" dediğini söyledi.

'ÇOCUĞUMU ÖLDÜRECEKLER'

Oğlu ile yaptığı telefon görüşmesi üzerine Amed’e geldiğini belirten Ateş, "Ben Diyarbakır’a geldim, oğlumu görmek istediğimi söyledim ama yine bırakmadılar. Geçenlerde geldim savcılığa 'Çocuğumu öldürecekler' dedim 'Yok öldürmezler' dediler. Hiçbir şey yapmadılar. Suç duyurusunda bulunacağım" diye konuştu.

'VÜCUDUNA 25 DİKİŞ ATILDI'

İşkenceye bağlı yaralamalardan dolayı oğluna 25 dikiş atıldığını öne süren Ateş, "Onlar durmadan oğluma disiplin cezasını veriyor. Oğlum da bunlara karşı yarın açlık grevine girecek. Oradaki memurlar oğluma öyle laflar öyle küfürler ediyorlar ki, ben söylemeye utanıyorum. İşkence yapıyorlar. 'Erzurum'dakiler 'Ermeni'dir' demişler. Gardiyan da, müdürler de öyle söylüyorlar. Dövdükten sonra şikayet etmemesi için çağırmışlar. Vücuduna 25 dikiş atıldı. Oğlumun naklinin Erzurum'a istiyorum. Onlar disiplin cezası veriyorlar. Talebim karşılanana kadar burada bekleyeceğim" ifadelerini kullandı.

KURBANİ: BİZE SÜREKLİ İŞKENCE YAPILIYOR

Annesiyle röportaj yapılırken bulunduğu Diyarbakır 3 No'lu T Tipi'nden annesine telefon açan Kurbani Özcan, annesiyle röportaj yapıldığını öğrenince Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiriyle konuşmak istediğini belirtti. Bunun üzerine annesinin telefonu verdiği MA muhabiriyle görüşen Özcan, şunları söyledi: "Bana ve diğer mahkumlara sürekli işkenceler yapılıyor. Bunların yüzünden defalarca intihar girişiminde bulundum. Mahkumlar burada öldürülüyor. Beni öldürmeye çalışıyorlar. Burada mahkumları öldürüyorlar. İşkence yapıyorlar. Bizlere psikolojik baskı işkenceler yapılıyor. Bize vuruyorlar. Abi dakikam bitiyor. İşkence sırasında kötü hakaretler ediyorlar, küfürler ediyorlar. Beni ölümle tehdit ettiler. Bunlar yüzünden intihara kalkıştım. Yarın açlık grevi başlatıyorum, süresiz olarak. Annemden başka da kimse yoktur. Haksız yere bize iftira atıp tutanaklar tutturuyorlar" şeklinde konuştu.