Gerillada Newroz kutlaması: Önderliksiz yaşamayacağız

Her zamankinden daha fazla bilinçli, modern ve Önderliklerine yakın olduklarını belirten HPG Komutanı Agit Reşit, “Düşman bizden daha fazla korksun. Rêber Apo’nun fedaileri geliyor. Yılların intikamını alacağız. Önderliksiz yaşamayacağız” dedi.

Medya Savunma Alanları’ndaki hareketli gerilla timleri bir araya gelerek Newroz Bayramı’nı kutladı.

Askeri bir törenle Newroz kutlamasına başlayan HPG ve YJA Star gerillalarına HPG komutanlarından Agit Reşit hitap etti.

Kürt Halk Önderi başta olmak üzere Newroz ruhuyla direnen halkların Newroz Bayramını kutlayan Reşit, 1973’te atılan tohumla yeşeren direniş ruhu Mazlumlardan bugüne nasıl direniş bahçesi olarak sürdürüldüyse bundan sonra da bu fedai ruhuyla, İmralı direnişinden aldıkları güçle, büyük bir kararlılıkla devam ettireceklerini, bu yılı önderlerinin ve Kürdistan’ın özgürlük yılı haline getireceklerini söyledi.

HPG Komutanı şöyle konuştu: “Rêber Apo’nun tarzı başarı tarzıdır. Her zamankinden daha fazla bunun bilincindeyiz. Düşmanın bizden korktuğunu biliyoruz. Barbarca ve ahlaksızca bize saldırıyor. Bundan sonra bizden daha fazla korksun. Rêber Apo’nun fedaileri geliyor. Her zamankinden daha fazla bilinçli, modern ve Önder Apo’ya yakınız. Yılların intikamını alacağız. Kürdistan’ı düşmanın mezarı haline getireceğiz. Rêber Apo’nun mücadele tarzıyla 2022 Newrozu’nu Rêber Apo’nun özgürlüğü yapacağız. Önderliksiz yaşamayacağız.”

Daha sonra gerillalar akşama kadar Newroz ateşi etrafında halay çekerek gecenin geç saatlerinde de havai fişekler patlatarak Newrozu kutladı.