Hasta tutsak Çapkın sloganlarla defnedildi

29 yıllık tutsaklığı ardından tahliye olduktan 8 ay sonra şehit düşen hasta tutsak Nevzat Çapkın, binler tarafından “Şehîd namirin” sloganıyla defnedildi.

Trabzon Beşikdüzü T Tipi Kapalı Cezaevi’nde yaklaşık 8 ay önce tahliye edilen hasta tutsak Nevzat Çapkın, Amed’de tedavi gördüğü özel bir hastanede yaşamını yitirdi. Hastaneden alınan Çapkın’ın cenazesi, yüzlerce araçtan oluşan konvoy ile Silvan ilçesinin Hacireş köyüne getirildi. Köyde binlerce kişi tarafından karşılanan Çapkın’ın cenazesi dini vecibelerini yerine getirilmesi ardından “Şehîd Namirin” sloganları eşliğinde köy mezarlığına götürüldü.

Cenaze törenine Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Halkların Demokratik Partisi (HDP) il, ilçe yöneticileri, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Tutuklu Aileleri İle Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) yöneticileri ile binlerce yurttaş katıldı. Çapkın’ın defnedilmesi ardından saygı duruşunda bulunuldu.

‘HALKININ ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN DİRENDİ’

Mezarlıkta söz alan DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Çapkın’ın ömrünü Kürt halkının özgürlüğüne adadığını belirterek, “Acımız büyük ama onurluyuz. Nevzat‘ın mücadelesi yaşamı bize miras olarak kaldı. Bu bizim için çok büyük bir onurdur. Nevzat yoldaş kendisi için 29 yıl zindanda kalmadı, her günü bu halkın özgürlüğü içindi ve bunun için yaşamını feda etti” dedi.

‘MÜCADELE ZAFERE ULAŞANA KADAR DEVAM EDECEK’

Çapkın’ın 29 yıl boyunca cezaevinde faşizme karşı direndiğini ve tek bir geri adım atmadığının altını çizen Öztürk, “Nevzat yoldaş Kürt halkının onurudur. Nevzat’ın onurlu mücadelesini sürdüreceğiz. Bu mücadele zafere ulaşana kadar devam edecek. Kürt halkının başı sağ olsun” diye belirtti.

Çapkın’ın defin işlemi ardından ailesi, Hacireş köyünde taziye kurdu.