HBDH Milisleri’nden 15 Ağustos’u selamlama eylemi

15 Ağustos Diriliş Hamlesi’ni selamlamak amacıyla Amed-Urfa karayolunu trafiğe kapatan HBDH Mahsum Korkmaz Milisleri, faşist rejim destekçisi şirkete ait TIR’a sabotaj eylemi düzenlediğini açıkladı.

HBDH (Halkların Birleşik Devrim Hareketi) Mahsum Korkmaz Milisleri, 6 Ağustos günü sabah 04.00 sularında Amed-Urfa karayolunu trafiğe kapattığını, yol üzerinde bulunan faşist iktidar destekçisi özel bir şirkete ait TIR’a sabotaj eylemi düzenlediğini duyurdu.

Yapılan açıklamada, “Eylem sonucu TIR tamamen yanarak kullanılamaz hale gelirken, milislerimiz planlandığı gibi eylem alanından başarıyla uzaklaştı” denildi.

İşgalin ve sömürgeciliğin tavan yaptığı aynı zamanda halkların direnişinin de katbekat arttığı bir dönemde 2022 15 Ağustos’unu karşıladıkları ifade edilen açıklamada, “Komutan Agitlerin yolunda ilerleyerek, o gün zaferi yaratan ve bugün bu mirası yücelten devrim ve sosyalizm şehitlerine sözümüz zaferdir. 15 Ağustos Dirilişi bütün halkların dirilişidir. Herkes bugün bu direnişte yerini almalı, birleşik devrim sancağını yükseltmelidir” ifadeleri yer aldı.

http://www.hbdh-online.org/hbdh-mahsum-korkmaz-milisleri-amedde-fasist-iktidar-destekcisi-ozel-sirketin-aracina-eylem-duzenledik/"