HDP heyeti Özer ailesini ziyaret etti

HDP’li Sezai Temelli ve beraberindeki heyet, hasta tutuklu Makbule ve Hadi Özer’in ailesini ziyaret etti. Cezaevindeki hasta tutsakların ölümü bekler hale sürüklendiğini belirten Temelli, kamuoyunu hasta tutsaklar konusunda harekete geçmeye davet etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Sezai Temelli, HDP Van İl Örgütü Eş Başkanı Handan Karakoyun ve birçok yerel siyasetçi, hasta tutsak Makbule ve Hadi Özer’in ailesini ziyaret etti.

Ziyarette konuşan HDP’li Temelli, Makbule Özer’in sağlık durumuna dikkat çekerek Özer’in tahliye olması gerektiğini ifade etti. Makbule Özer’in şifacı olduğunu belirten Temel, “Makbule Özer, insanlara şifa veren biri. Kendisi ve eşi 80 yaşında hasta iki tutsak. Vicdanı olan hiç kimsenin kabul edemeyeceği bir durum. Bu tutsaklığın nedeni şifacılığını kullanmış olması. Bugüne kadar kimseyi kapısından çevirmeyen bir insandan bahsediyoruz. Evine yapılan bir operasyonla, devlet terörüyle gözaltına alındı. Yargılandı ve Yargıtay kararı onayladı ve cezaevinde. Bu ülkenin en büyük sorunlarından biri hasta tutsaklardır. Bugün Türkiye ve dünya kamuoyu Aysel Tuğluk nezdinde bunu biliyor. Türkiye uluslararası sözleşmeleri ihlal ederek hasta tutsakları cezaevinde tutmaya devam ediyor. İktidar ve Adalet Bakanlığı bu konuda adım atmamaktadır. Bin 400 hasta tutuklu cezaevinde tutulmaya devam ediliyor. İnsan hakları ihlal edilmeye devam ediliyor. Bunun altında yatan gerçeklik hepimizin bildiği, Kürt düşmanlığından başka bir şey değildir. İktidar adeta yaşamın her alanında sürdürdüğü savaş politikalarını, ayrımcılığı cezaevi politikasında da sürdürmeye devam ediyor” diye konuştu.

‘ATK HİZMET ANLAYIŞINDAN UZAKLAŞMIŞTIR’

 “Bütün bilim insanlarına, hekimlere ve etmiş oldukları yemine hizmetlerine devam edenlere seslenmek istiyorum; Adli Tıp Kurumu, yerine getirmesi gerekenleri hizmeti vermekten uzaklaşmıştır” diyen Temelli, devamla “Doktorların böyle bir anlayış hareket etmesi kabul edilmez. Makbule Özer gibi bir şifacı nasıl ki kapısını çalan herkesi tedavi eden bir ahlaka sahipse bugün doktorlardan beklenen de budur. İnsanların kimliğinden, inancından dolayı ayrımcılığa uğraması kabul edilebilecek bir şey değildir” dedi.

ÖLÜME SÜRÜKLENDİLER’

Cezaevindeki hasta tutsakların ölümü bekler hale sürüklendiğini belirten Temelli, kamuoyunu hasta tutsaklar konusunda harekete geçmeye davet etti. Temel, “Tuğluk gibi, Özer gibi yüzlerce kişinin bu şekilde mağdur olmasına izin vermeyin” dedi.

Temelli son olarak, HDP olarak hukuki süreçlerin takipçisi olmaya devam edeceklerini söyledi.