HDP’li İpekyüz iftarda konuştu: Gidecekler

Mêrdîn’de verilen iftarda konuşan HDP’li Necdet İpekyüz, “Yeşil Sol Parti ile birlikte bizler onları göndereceğiz, gidecekler” dedi.

Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma, Dayanışma, Birlik ve Kültür Derneği (MEBYADER, yüzlerce kişinin katılımıyla Mêrdîn’de iftar programı düzenledi. İftar programına siyasi partilerin temsilcilerin yanı sıra Yeşiller Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) aday adayları ile Süryani dernek yöneticileri ile din alimleri katıldı. 

Programı öncesi söz alan Mêrdîn Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Figen Altındağ, Ortadoğu’nun önemli bir süreçten geçtiğini kaydederek, önümüzdeki süreçte başta Kürt halkı olmak üzere tüm Ortadoğu halklarının bir arada yaşayacağı zemini yakalayacağını kaydetti. 

Ardından söz alan HDP Elih Milletvekili Necdet İpekyüz, AKP-MHP iktidarının 21 yıldır halkları kutuplaştırmaya çalıştığını, ancak Mêrdîn ve benzeri kentlerde yaşayan farklı halklar ile inançların buna izin vermediğini söyledi.

HDP kapatma davasına değinen İpekyüz, sabah akşam iktidara yakın medyada HDP hakkında karalama kampanyası yürütüldüğüne dikkat çekti. İpekyüz, HDP’nin kapatılma tehditleri ve saldırılara rağmen ayakta olduğunu belirterek, bunun halkın sayesinde olduğunu dile getirdi. HDP’nin kapatılması girişimlerine karşı yeni bir yol olarak Yeşil Sol Parti’nin ortaya çıktığını kaydeden İpekyüz, “Yeşil Sol Parti ile birlikte bizler onları göndereceğiz, gidecekler. Bu seçimlerde hedefimiz şudur; bu ülkeye eşitlik gelmesini istiyorsak, bu ülkeye barış gelmesini istiyorsak, bu ülkede tümüyle herkesin birlik beraberlik içinde olmasını istiyorsak, bizim daha çok paylaşmaya, dayanışmaya ihtiyacımız var” dedi.