HDP’li gençler Şenyaşar ailesi ile Adalet Nöbeti'nde

Şenyaşar Ailesi'nin Urfa Adliyesi önünde sürdürdükleri Adalet Nöbeti eylemine HDP Gençlik Meclisi üyeleri katılarak destek verdi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti 536’ncı gününde devam ediyor. Anne ve oğlu, sabah erken saatlerde Urfa Adliyesi önüne geldi. “Şenyaşar ailesi adalet köşesi”nde yapılan eyleme Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Gençlik Meclisi üyeleri de katılarak destek verdi.

HDP’li gençlerden Senem Eriş, Emine Şenyaşar’ın mücadelesine dikkat çekerek, şunları söyledi: “Bütün şiddet, baskı, gözaltı ve tacize rağmen burada mücadelesini yürütüyor. HDP’li gençler olarak bugün bir kez daha Emine annenin yanındayız. Bizler hakikati biliyoruz; Emine annenin mücadelesi mücadelemizdir’ diyerek, bugün Emine annenin mücadelesini büyütmeye geldik. Failler belli, onları koruyan aklayanlarda belli. Bu hakikati bizler ile birlikte herkes biliyor aslında. Artık saklayamayacaklar. Meçhul olmayan sanıklar biran önce cezalandırılsın istiyoruz. Artık adalet yerini bulsun. Bizler bunun için buradayız. Adalet sağlanan kadar biz de burada Emine anne ile birlikte olacağız.”

Şenyaşar ailesini Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) bir heyet de ziyaret etti.  TİP Urfa İl Başkanı İbrahim Halil Şansal, “Aile tam 536 gündür Urfa Adliyesi önünde Adalet Nöbetini sürdürüyor. Ailenin tek bir talebi var adalet, adalet, adalet. Herkes için talep ettikleri tek talep adalet. Ailenin adalet talebi karşılanmadığı gibi bugün dünyaya emsal olmuş eylemlerinin önüne geçilmeye çalışılıyor. Güvenlik güçleri emirler doğrultusunda eylemin başarısının önüne geçmeye çalışıyor. Her zaman Şenyaşar ailesinin yanında olmaya, onlar ile dayanışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Ailenin sanal medya hesabından ise, “Üstünlerin hukukuna karşı, hakkı talep etmek meşru ve demokratik bir haktır. Anne yüreği hiçbir şeye benzemez, adalet gelene kadar evim bu saray kapısı olacak” mesajı paylaşıldı.