HDP'li meclis üyeleri toplantıyı terk etti

Midyat Belediyesi'nin HDP'li Meclis üyeleri, meclis toplantısını terk etti.

Mardin'in Midyat ilçesinde Belediye Meclisi, bütçe görüşmelerinin yapılacağı aylık toplantı için bir araya geldi. Toplantıda, AKP'li Belediye Başkanı Veysi Şahin'in daha önce gündemde yer verilmeyen gündemleri oylamaya sunmak istemesine karşı çıkan HDP'li meclis üyeleri, toplantıyı terk etti.
Meclis üyeleri, ardından HDP Midyat İlçe Örgütü'nde açıklama yaptı.

'İRADEMİZİ TANIMAYANI TANIMAYIZ'

HDP Belediye Meclis üyesi Ali Bağlam, Belediye Başkanı Veysi Şahin'in hukuksuz uygulamalarda bulunduğunu, HDP'lilerin iradesini yok saymaya çalıştığını söyledi. Şahin'in gündem dışı konuları Meclise getirerek oylamaya sunmaya çalıştığını belirten Bağlam, getirilen gündemler üzerine konuşmalarına engel olunarak oylama yapılmak istendiğini ifade etti.
Bağlam, "Bu hukuksuzluğa ortak olmamak için biz Meclisi terk ettik. Bundan sonra da Midyat halkının ihtiyaçlarına göre davranmaya devam edeceğiz. Bu hukuksuzluğa 'dur' demek için çaba göstereceğiz. Bundan sonra da böyle hukuksuz bir şekilde gündeme gelirse karşı durmaya devam edeceğiz. İrademizi tanımayan bir belediye başkanı var. Biz de irademizi tanımayanı tanımayacağız" dedi.