HDP’li Tanrıkulu’ya gözaltında ölüm tehdidi

Türk polisi gözaltına aldığı HDP Gençlik Meclisi üyesi Hüsamettin Tanrıkulu’yu ölümle tehdit etti. Avukatı Nagehan Avçil, müvekkilinin can güvenliğinden endişe ettiğini aktardı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında dün Esenyurt'ta bulunan iki eve yapılan polis baskını ardından gözaltına alınan Halkların Demokratik Partisi (HDP)i Gençlik Meclisi üyesi Hüsamettin Tanrıkulu, Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde ölümle tehdit edildiğini duyurdu.

‘DIŞARI ÇIKSAN DA SENİ ÖLDÜRECEĞİZ’

Müvekkili Tanrıkulu ile görüşen Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi Avukat Nagehan Avçil, müvekkilinin son 10 gündür polis tarafından sistematik bir şekilde takip edildiğini ve daha sonra gözaltına alındığını belirtti.

Müvekkilinin aktarımlarını paylaşan Avçil, Tanrıkulu’nun gözaltına alındığı esnada polis tarafından ölümle tehdit edildiğini kaydetti.

Avukat kısıtlığı nedeniyle müvekkili ile bugün görüşebildiğini belirten Avçil, “Gözaltında bulunduğu süre zarfından ‘avukat görüşü’ öne sürülerek, ‘mülakata’ sokulmak istenmiş. Ancak müvekkil durumu fark ettiği için gitmemiş. Ancak ‘işbirliği’ yapmadığı gerekçesiyle ölümle tehdit edilmiş. Durumun kamuoyuna yansımasını istedi. Çünkü çok ciddi bir şekilde can güvenliği endişesi vardı. Hatta polis, ‘dışarı çıksan da seni öldüreceğiz’ diye tehdit etmiş” diyerek uyarıda bulundu.

Dosyada kısıtlılık kararı olduğunu da aktaran Avçil, müvekkilin gözaltı gerekçesinin paylaşılmadığını belirtti. Avçil, müvekkilinin emniyet işlemlerinin hala tamamlamadığını söyleyerek, kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulundu.