HDP'li vekillerden Şenyaşarlar'a ziyaret

Şenyaşar Ailesi'ni ziyaret eden HDP'liler, Türk yargısının katilleri koruduğunu vurgulayarak, "AKP-MHP iktidarı söz konusu Kürtler olunca, Kürtlerin aleyhine bütün her şeyi yapıyor" dedi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile katliamda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa'daki adliye önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti 530’uncu gününe girdi. Hafta sonu nedeniyle adliyenin kapalı olmasına rağmen anne ve oğlu, Suruç ilçesinde bulunan evlerinden adliye önüne geldi. Adliye binası girişinde gölgede oturmaları polis tarafından 8 Ağustos’tan bu yana engellenen anne ve oğul, “Şenyaşar ailesi adalet köşesi”nde nöbeti başlattı.

Aileyi, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, milletvekilleri Mehmet Rüştü Tiryaki ve Ömer Öcalan, Urfa Barış Anneleri Meclisi üyeleri ve çok sayıda kişi ziyaret etti. Ferit Şenyaşar ve annesi Emine Şenyaşar, maruz kaldıkları katliam ve sonrasında sürdürdükleri adalet mücadelesine dair heyete bilgi verdi.

'SÖZ KONUSU KÜRTLER OLUNCA HUKUK TERSİNE İŞLİYOR'

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, dayanışmanın önemine değinerek, “Adalet Nöbeti Türkiye'nin durumunu gösteriyor. Adalet Bakanlığı bu yaşananları, faillerini kimler olduğunu bilmiyor mu? Biliyor. Bu Adalet Bakanı istese hakim ve savcılar yönlendirerek, bu davada adalet sağlanmasını sağlayabilir. Adalet Bakanı bütün yargılamaları etkiliyor. Ama söz konusu Kürtler olunca, onların aleyhine bütün her şeyi yapıyor. Urfa’da adalet için bir adım atmadılar. Bütün gerçekleri biliyor ama adım atılmıyor. İkinci kurum Adalet Ve Kalkınma Partisi. Adında adalet var ama adaletsizliklerin mimarı. Bu adaletsizliklerin arkasında kendi çıkarı için duruyor. Kendi milletvekilleri ve çıkarlarını savunmak için adında adalet olan bu parti en büyük adaletsizliği yapıyor. Bu iki kurum Türkiye de en büyük adaletsizliğin göstergesi” diye belirtti.
Oluç, “AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı koltuğunda oturan Tayyip Erdoğan bunu bilmiyor mu? Biliyor. Adaletin durumu nedir diye soranlara Urfa Adliyesi önünde başlayarak anlatmaya başlamak gerek. Aile er yada geç adaleti bulacak. Yargı mekanizması işlemeli. Bu iktidarın bu mekanizmayı işletmeyeceğini biliyoruz. Bu iktidar değişince adalet mekanizması işleyecek failler, koruyanlar ve yıllardır adaletin gelmesini engelleyen siyasi sorumlular yargılanacak. Hakikat er ya da geç ortaya çıkar. Hakikat kendini bütün topluma dayatır. Biz sonuna kadar bu davanın takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.  

'DELİLLER KARARTILDI, SANIKLAR SAKLANDI'

HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, “Adaletten bahsedeceksek, önce Şenyaşar Ailesi için adalet gelmesi gerek. Aile kameraların gözü önünde katledildi. Deliller karartıldı, sanıklar saklandı. Kamuoyu vicdanı rahatsız. Aile kutup yıldızı gibi yolumuzu bize gösteriyor. Eğer hukuk gelecekse, başka yerde aramaya gerek yok. Gelecekse Urfa Adliyesi önünde gelecek. Aileye bunu yapanlardan hesap sorulmadıkça kimse biz güvendeyiz demesin. Görevliler görevlerini yapmalı. Adalet sağlansa bile ailenin acısı inmez ama toplum vicdanı rahatlar. AKP’liler de ailenin yaşadıklarını biliyor, vicdansızlık diyorlar ama seslerini çıkaramıyorlar. Bu cinayet aydınlatılana kadar bu davanın takipçisi olacağız” dedi.