HDP’li Yıldırım evlerin yakıldığı köyü ziyaret etti

HDP Eş Başkan Yardımcısı Nadir Yıldırım, geçen hafta Özalp’ta bir evin yakıldığı Mollatopuz köyünde incelemelerde bulunarak köylülerle görüştü.

Geçen hafta Özalp’ın Mollatopuz köyünde İsmail Candemir’e ait evin askerler tarafından yakılmasının ardından aileye HDP ve DBP tarafından yapılan destek ziyaretleri sürüyor.

Bugün de HDP Eş Başkan Yardımcısı Nadir Yıldırım, HDP Van İl Eş Başkanı Yadişen Karabulak, kayyum atanan Özalp Belediye Eş Başkanı Handan Bağcı ve HDP il yöneticileri ile birlikte evi askerler tarafından yakılan İsmail Candemir’in evini ziyaret etti.

Yakılan evde incelemelerde bulunan HDP’liler ardından köylülerle görüştü. Burada bir konuşma yapan HDP Eş Başkan Yardımcısı Nadir Yıldırım, 1990’larda 4 bin köyün yakıldığını ve bugün de bu politikanın sürdüğünü söyledi. Bu tür yöntemlerin bugüne kadar sonuç almadığını ve bundan sonra da sonuç almayacağını kaydeden Yıldırım, “Sonuna kadar Mollatopuz halkının yanındayız. Bu olayın takipçisiyiz. Yaşanan olaylarla ilgili mecliste soru önergelerini verdik. Sorumluların derhal açığa çıkarılmasını istiyoruz” dedi.

Evi yakılan İsmail Candemir’de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, HDP’li heyete teşekkür etti.

HDP heyeti ardından köyde bir taziyeye giderek başsağlığı dileklerini ilettikten sonra köyden ayrıldı.