HDP’liler Hakkari’ye giriş yaptı-YENİLENDİ-I

HDP, “Demokrasi Yürüyüşü” kapsamında Hakkari’ye giriş yaptı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) startını verdiği “Demokrasi Yürüyüşü” kapsamında Hakkari’ye yürüyüşle giriş yaptı.

Milletvekilleri ve beraberindeki heyet, Hakkari girişinde Hakkari İl Örgütü tarafından alkış ve zılgıtlarla karşılandı.

Van’dan Hakkari’ye doğru yola çıkan konvoy, Hakkari girişindeki 68 kuşağının öncülerinden Deniz Gezmişlerin inşa ettiği Gençlik Köprüsü’nde toplu fotoğraf çekti.

Aralarında partinin Eşbaşkanı Mithat Sancar, DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, DBP Eşbaşkanı Saliha Aydeniz, HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu, SYKP Eş Genel Başkanı Canan Yüce, ESP Eş Genel Başkan Yardımıcısı Beycan Taşkıran, HDP MYK ve PM üyeleri, milletvekilleri, bulunduğu heyet, kent girişinde partililer tarafından alkışlar ve zılgıtlarla karşılandı.

Sancar, partililerle birlikte alkışlar ve sloganlar eşliğinde kente yürüyüşle girdi. Kent merkezine oluşturulan konvoy ile giriş yapan partililer, yol boyunca halk tarafından coşkuyla karşılandı. Daha sonra partinin il binasına geçen heyet, burada yarın gerçekleştirilecek yürüyüş ile ilgili son planlamayı yaptı.

Burada bir konuşma yapan Sancar, "Hakkari'nin toprağı güçlüdür. Burada oksijen var nefes var. Türkiye'de tüm halkların nefes almaya ihtiyacı var. Yarın burdan başlayarak bu nefesi Türkiye'nin her tarafına yayacağız" diye konuştu. 

Sancar ve beraberinde ki heyet yarın Hakkari halkıyla buluşmayı sürdürecek.

Yapılan planlama ardından partililer ev ziyaretleri gerçekleştirecek.