HDP önündeki ailesine seslendi

Egîd Baran, Türk devletinin zulmünü reddederek Kürdistan dağlarına giden bir gerilla. Ailesi ise Türk iktidarının HDP Amed İl binası önüne oturttuklarından. Egîd, ailesine seslendi: "Oyuna gelmeyin; gidin AKP İl binası önünde barış için oturun."

Egîd Baran, 2001’de Amed’de dünyaya geldi. Farqînli yurtsever olmayan bir ailenin çocuğuydu. Ailesinin baskı ve yaklaşımı kendisini zorluyordu. Antalya ve Manisa gibi Türk kentlerinde kaldı; Kürtlere bakışı daha açık gördü. Kürt oldukları için karşılaştıkları zulmü yaşadı. Zulüm ağırlaştıkça sorgulaması da hızlandı. Kabullenmeyi kendine yediremedi. Zaten küçüklüğünden beri PKK’ye ilgisi, merakı ve sempatisi vardı. Ailesinin yurtsever olmaması zorlayıcı olsa da bu ilgi, merak ve sempatiyi içinde büyüttü.

Buna göre arkadaşlar da edindi; eylem ve etkinlikleri takip etti. Komutan Egîd’i öğreniyordu. Onun gibi itiraz ve isyan etmeyi; halkına hizmeti istiyordu. Baskı ve zulmü artık kabul edemezdi. Nihayet kendisini hazır ettiğinde bu şerefli adamı atarak gerillaya katıldı.

KİMSE ZORLA KATILAMAZ

Gerilla Egîd, şöyle devam ediyor: “Vicdanımız, şerefimiz göz yummadı ve bilerek/isteyerek katıldık. HDP İl binası önünde oturan anneler, ‘PKK çocuklarımızı zorla kaçırıyor’ dedirtiliyor. Biz, bu zulme artık tahammül edemediğimiz için buradayız. Kendi isteğimizle katıldık, ailemiz bunu çok iyi biliyor. Ben katılmadan önce aileme mektup da yazdım, ailemle konuşup kendi isteğimle katıldığımı söyledim. Yine de düşmanın oyunlarına gelip HDP il binası önünde, ‘PKK çocuklarımızı zorla kaçırıyor’ diyor. Onlar da bunun gerçek olmadığını biliyor. Düşman, özel savaş politikası uyguluyor. Özellik gerilla ve şehit aileleri üzerinde. Kimse gerillaya zorla katılamaz. Şöyle bir şey var; zorla askerlik yaptıran Türk devletidir. Zorla savaştıran Türk devletidir. Biz bunu kabul etmedik.”

‘AİLELERİMİZ OYUNA GELMEMELİ’

HDP’nin Türkiye’de siyaset yürüten siyasi bir parti, kendilerinin de Kürdistan dağlarında savaşan gerilla güçleri olduğunu hatırlatan Egîd, şunları söyledi: "Ailelerimiz, AKP’nin, MHP’nin, faşist Erdoğan’ın oyunlarına gelip özel savaş oyuncağı olmasınlar, geri çekilsinler. Bunu yapacaklarına gidip AKP İl binası önünde barış için otursunlar. Başta kendi ailem olmak üzere orada bulunan bütün ailelere çağrımdır: Geri çekilin, Erdoğan’ın oyunlarına gelmeyin. Toplum içerisinde yürütülen ajanlaştırma faaliyetlerine kanmayın, sizi ajanlaştırmalarına izin vermeyin, karşı çıkın.”