HDP önünde oturan kadının oğluna iş kıyağı

Van’a gelen Soylu‘nun yanından ayrılmayan ve esnaf gezisi sırasında halktan biri olarak davranan kişinin, HDP İl Binası önünde oturma eylemi yapan kadınlardan biri olduğu ve oğlunun, geçtiğimiz aylarda kayyum belediyesinde işe alındığı ortaya çıktı.

Van’da iki yıldır Cuma günleri HDP il binası önünde yapılan oturma eylemi sırasında en önde il binasına saldıran Nazan Sancar, AKP hükümetinin verdiği harcırah ve paralarla sık sık HDP Amed İl Binası önünde yapılan açıklamalara da katılıyor.

Haftada bir Van Valisi ve kayyumu ile görüşen Nazan Sancar, bu yaz mevsimini HDP il binası önünde bekleyerek geçirdi. Bunu neredeyse bir iş haline getiren Nazan Sancar’ın iki oğlu, işledikleri narkotik suçlardan dolayı, eşi ise cinayet suçundan cezaevinde bulunuyor.

Nazan Sancar, uzun süredir yaptıklarının karşılığını almaya başladı. Nazan Sancar’ın diğer oğlu Hekim Sancar, 3 ay önce Van Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nda işe girdi. Yaptıklarının karşılığı olarak bizzat hükümetten maaş alan Nazan Sancar, Süleyman Soylu’nun Van gezisi sırasında yeniden ortaya çıktı. Soylu’nun gittiği her yerde yanında ve kimsenin ilgi göstermediği gibi esnaf ziyaretinde halktan biriymiş gibi Soylu’ya sarılan Nazan Sancar’ın bu defa amacı, taşeron olarak işe giren oğluna memur kadrosu alabilmek oldu. Türk İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sancar’ın talebini kabul ederek gereğinin yapılacağını söyledi.

Bununla yetinmeyen Sancar, adli suçlardan cezaevinde yatan iki oğlunun serbest kalabilmesi için de Soylu’dan yardım istediği, ancak Soylu’nun bu talebe çok sıcak bakmadığı öğrenildi.

Nazan Sancar, Van’da HDP binasına yapılan saldırılarda öncülüğü yapan isimlerden. Elinde Türk bayrağı ve beyaz tişörtlerle HDP il binasına gelen Sancar, polislerin teşvikleriyle en ağır hakaretleri yapan ve fiziki saldırıda bulunan kadınlardan biri olarak dikkat çekiyor.